Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Miljøministeren bør træde i karakter og arbejde for at gøre Øresund til nationalpark

Pressemeddelelse - 28. marts, 2014
Erhvervsfiskere, lystfiskere, turbåde og miljøorganisationer – heriblandt Greenpeace – har netop gennemført en stor protestsejlads for at få stoppet den ødelæggende sandsugning i Øresund og manifestere kravet om at gøre området til nationalpark.

Protesten bevægede sig fra vand til land på Højbro Plads, der var godt fyldt af demonstranter.

Naturstyrelsen har udstedt tilladelser til, at bl.a. NCC har suget så meget sand ud af vigtige fiske- og naturområder, at havbunden er raseret og sunket flere meter.

Men der manglede særligt én person, nemlig miljøminister Kirsten Brosbøl (S).

”Kirsten Brosbøl er naturens minister, det er derfor ganske uforståeligt, at hun i denne sag i den grad taler industriens sag.  Øresund er et af de mest unikke havområder i Danmark, og det trist at se, hvordan virksomheder har fået fripas til at suge livet ud af mange områder. Miljøministeren bør leve op til sin titel og sikre naturen imod ødelæggelser og gøre Øresund til en marin nationalpark. Kirsten Brosbøl har rig mulighed i eksisterende lovgivning til at gøre det – nu mangler vi bare at se politisk vilje og handling,” siger Hanne Lyng Winter, havbiolog hos Greenpeace.

Blandt talerne ved demonstrationer var den svenske EU-parlamentariker fra Miljöpartiet, Isabelle Lövin (MP) og Margrete Auken fra De Grønne i Parlamentet. Begge arbejder også for at beskytte Øresund og har i februar sendt et brev til den svenske og danske miljøminister med kravet.

Fotos kan hentes HER

Kontakt
Hanne Lyng Winter, havbiolog, Greenpeace. Mobil: 2810 9059
Poul Bonke Justesen, kommunikationsmedarbejder, Greenpeace. Mobil: 3337 6399