Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Greenpeace har altid kæmpet - og vil fortsætte med at kæmpe - mod atomkraft, fordi det er en farlig, dyr, ikke-bæredygtig og unødvendig teknologi med uacceptable ricisi for miljøet og mennesker.

Derfor skal der sættes en stopper for uranbrydning og udbygning af atomkraft, og eksisterende atomkraftværker skal afvikles hurtigst muligt. Verdens energisystemer skal omstilles gennem investeringer i energieffektivisering og udbygning med vedvarende energi.

Berigningsanlæg, atomkraftreaktorer og oparbejdningsanlæg blev i slutningen af 2. verdenskrig konstrueret for at producere højt beriget uran og plutonium til fremstilling af atomvåben. 

Atombomberne kastet over Hiroshima og Nagasaki var lavet af henholdsvis højt beriget uran og plutonium. Først i løbet af 1950'erne byggedes civile atomkraftværker, hvis hovedformål var at producere elektricitet. Men den civile og militære anvendelse af atomkraft er som siamesiske tvillinger.

I 1985 besluttede et flertal i folketinget - efter 11 års offentlig debat - at vi ikke skulle bygge atomkraftværker i Danmark. Nogle af vores nabolande som Sverige, Finland og Tyskland har atomkraftværker, hvilket betyder, at en lille del af den strøm, vi bruger, er atomkraftstrøm. Efter mange års folkeligt og politisk pres fra Danmark lykkedes det at få Sverige til at lukke de 2 reaktorer i Barsebäck kun 20 km fra København.

 

Seneste

 

Aktion mod atomkraft i Sydafrika

Billede | 29. maj, 2012 kl. 13:28

Sikkerhedsvagter forvandlede en fredelig protest til en kæmpe pudekamp, da aktivister fra Greenpeace i dag viste deres utilfredshed med forhandlinger om mere atomkraft. Tønder og sorte affaldssække (fyldt med konfetti) udsmykket som...

Billboard på Nørreport

Billede | 27. juli, 2011 kl. 11:07

Vi har fået stillet gratis reklameplads til rådighed på Nørreport Metrostation i uge 30. Det er reklamebureauet Bates Y&R, der vandt Clear Channel's Outdoor Award 2011 med et eksempel på, hvordan en reklame for Greenpeace kunne se ud.

Politiet inspicerer en Greenpeace-lastbil

Billede | 9. november, 2010 kl. 13:57

Politiet inspicerer en Greenpeace-lastbil, der har blokeret udgangen fra en omlæsningsstation for atomaffald. Lastbilen kom igennem politiets afspærringer ved at forklæde sig som ølvogn.

1 - 3 af 49 resultater.