Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Afrikas regnskov

Side - 15. oktober, 2010
Regnskoven i Congo-bassinet er med en størrelse på tre gange Frankrig verdens andenstørste skov. Millioner af mennesker er afhængige af skoven for deres overlevelse og skoven er samtidig af exceptionel økologisk betydning. Men alt dette er under voldsomt pres fra den industrielle skovhugst.

Regnskovene i Congo Bassinet er under hårdt pres fra industiel afskovning og illegal hugst.

Omkring halvdelen af regnskoven i Congo-bassinet ligger i Den Demokratiske Republik Congo (DR Congo) og den resterende del strækker sig ind i Cameroun, Den Centralafrikanske Republik, Republikken Congo, Ækvatorialguinea og Gabon. Med sin enorme størrelse er denne skov en vigtig brik i klimapuslespillet.

Alene i DR Congo er over 40 millioner mennesker afhængige af regnskoven for deres overlevelse. Ikke kun mennesker men hele kulturelle samfund forsvinder sammen med regnskoven, fx Bantubønder og Twa folket og fiskerisamfund.   

Regnskoven i Congo-bassinet udgør samtidig et unikt økosystem. Regnskoven er hjem for 270 arter af pattedyr, hvoraf 39 er unikke for regionen. Disse arter omfatter bl.a. okapien, congofasanen, afrikanske skov buffalo, skovantilopen og skovelefanten. Af de 10.000 plantearter er 3.300 begrænset til netop denne region.

Stærkt truet af den industrielle skovhugst forsvinder regnskoven i Congo-bassinet dag for dag.

 

Tags