Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Det gør Greenpeace

Side - 9. maj, 2011
Mere end nogensinde har det arktiske miljø brug for beskyttelse. Ellers risikerer vi, at rovgriske olieselskaber spolerer den sårbare natur med kemikalier og olieudslip. Indtil den nødvendige lovgivning kommer på bordet, tager Greenpeace ansvar for, at miljøet lider så lidt som muligt under selskabernes jagt på olierigdomme.

Greenpeace-aktivist protesterer mod boreplatformen Leiv Eiriksson

Vi kan ikke se passivt til mens selskabernes udbytning af det arktiske miljø øger risikoen for en katastrofe, der minder om den, vi så i den Mexicanske Golf for ikke så længe siden – bare meget værre på grund af det hårde klima, som vil umuliggøre oprydning efter et eventuelt olieudslip. Greenpeace konfronterer de selskaber, der har rettigheder til området, heriblandt det skotske selskab Cairn.

En effektiv beskyttelse af Arktis kræver dog, at vi får en bindende overnational aftale, der forpligter de lande, som har økonomiske interesser i området til at tage mere hensyn til miljø end til profit. Nogle af olieselskaberne, såsom BP, Statoil og DONG, er helt eller delvist statsejede. Det betyder, at landenes regeringer også har et ansvar for at beskytte miljøet. Regeringerne har i kraft af deres ejerskab mulighed for at forbyde selskaberne at bore efter olie i Arktis.