Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Gensplejsdede planter, GMO (Genetisk Modificerede Organismer) kan hverken afhjælpe fødevarekriser eller løse landbrugets problemer. Erfaringerne viser derimod, at udsætning af GMO i naturen resulterer i øget forbrug af sprøjtegift, spredning til uønskede områder og tab af udbytte. Yderligere findes der i dag GMO-produkter med gener resistente overfor antibiotika.

Multinationale GMO-virksomheder markedsfører GMO, som løsning på verdens sultproblem. Alt imens FNs landbrugspanel, IAASTD, vurderer, at løsningen med hensyn til verdens fødevareforsyning og tilpasning til klimaforandringerne ligger i bæredygtigt landbrug, og ikke i GMO.

Et landbrug der i dag står for den samme udledning af drivhusgasser som den globale transportsektor er ikke bæredygtigt. Et klimavenligt landbrug kræver en omfordeling af EU's landbrugsstøtte. Det skal gøres økonomisk attraktivt at drive bæredygtigt landbrug.

Seneste

 

Kurt Wenners 3D-kunstværk i Bruxelles

Billede | 9. december, 2010 kl. 13:23

Kurt Wenners 380 kvadratmeter store 3D-kunstværk foran Berlaymont-bygningen i Bruxelles, hvor vi har afleveret 1 million underskrifter for et stop for godkendelser af GMO-afgrøder i Europa.

En million menneskers krav om GMO-stop

Billede | 9. december, 2010 kl. 13:02

Greenpeace og Avaaz overrækker over en million menneskers krav om GMO-stop til EU Kommissær for Sundhed og Forbrugersikkerhed John Dalli.

Et fly sprøjter en sojamark i Argentina mod

Billede | 15. april, 2010 kl. 0:00

Et fly sprøjter en sojamark i Argentina mod 'superukrudt'.

Greenpeace inviterede i dag miljøminister

Billede | 15. april, 2010 kl. 0:00

Greenpeace inviterede i dag miljøminister Karen Ellemann på GMO-fri og økologisk kartoffelsuppe. Den sultne minister indtog sin suppe samtidig med, at hun lovede at arbejde for et nationalt forbud mod GMO-kartoflen.

Disse økologiske hørfrø trækkes af makedet

Billede | 6. november, 2009 kl. 10:53

Disse økologiske hørfrø trækkes af makedet efter at Greenpeace afslører, at de indeholder ulovlig GMO

Greenpeace uddeler AntiCorp

Billede | 22. oktober, 2008 kl. 9:47

Greenpeace uddeler AntiCorp, en nødkur mod GMO-lobbyisme, uden for det danske fødevareministerium.

AntiCorp

Billede | 22. oktober, 2008 kl. 0:00

AntiCorp - en nødkur fra Greenpeace til politikere, der er udsat for de store selskabers lobbyisme for genmodifikation i landbrug og fødevarer.

Landbruget må tilpasse sig klimaforandringerne

Billede | 15. oktober, 2008 kl. 15:31

Landbruget må tilpasse sig klimaforandringerne med mere bæredygtige metoder, som f.eks. opdræt af ænder i Kinas rismarker.

Greenpeace

Billede | 28. februar, 2008 kl. 0:00

Greenpeace-aktivister i Rotterdam viser deres misbilligelse over at et skib er ankommet fra USA til havnebyen med den illegale GMO-ris, Bayer's LL62, i lasten.

Kæmpe Greenpeace

Billede | 15. februar, 2008 kl. 0:00

Kæmpe Greenpeace-kylling demonstrerer uden for en Ingham-kyllinge fodersilo.

1 - 10 af 46 resultater.