Greenpeace Tillersonin nimityksestä ulkoministeriksi - senaattorit selkärangattomia

Lehdistötiedote - tammikuu 24, 2017
Greenpeace tuomitsee Exxonin entisen toimitusjohtajan Rex Tillersonin nimityksen Yhdysvaltojen ulkoministeriksi. Senaatin ulkoasiankomitea äänesti nimityksestä eilen 23. tammikuuta, ja senaatti vahvistaa nimityksen todennäköisesti ensi viikolla.

Greenpeace USA:n pääsihteeri Annie Leonard naisten marssilla Washingtonissa presidentti Trumpia vastaan 22. tammikuuta 2017.

 
“Senaattorit, jotka äänestivät Rex Tillersonin puolesta, olivat selvästi jättäneet selkärankansa kotiin. Sen sijaan että olisivat vastustaneet historiallisen epäsuosittua presidenttiä, he antoivat ulkoministeriön öljy- ja kaasuteollisuuden käsiin”, sanoo Greenpeacen ilmastokampanjoitsija Naomi Ages.

“Korruptio on leimannut tätä nimitystä alusta alkaen, ja se jatkuu varmasti Tillersonin kaudella. Tillerson on Exxonin vuosikymmeniä kestäneen ilmastotieteen kieltämisen takana, ja hän käytti yhtiönsä rahaa hiljentääkseen kaikki, jotka kritisoivat Exxonin toimintaa . Tillersonin aiempi toiminta, ystävyyssuhteet ja liiketoiminnan sidokset ennakoivat vaarallista öljydiplomatiaa”, Ages jatkaa.

“Onneksi ihmiset eivät jää katsomaan sivusta, kun Trump ja hänen liikekumppaninsa ovat tekemässä Amerikasta suuren vaaran koko maapallolle. Naiset Washingtonissa ja ympäri maailmaa osoittivat jo voimansa suurissa mielenosoituksissa. Tämä ei lopu tähän. Me rakennamme siltoja, kun Trump haaveilee muureistaan. Kun yhdessä teemme sen, minkä voimme, vanhojen upporikkaiden kerho ei vie meitä ilmastotuhoon”, sanoo Greenpeacen maajohtaja Sini Harkki.

Lisätietoja:
Travis Nichols, tiedottaja, Greenpeace USA (englanniksi), +1 206 802 8498
Sini Harkki, maajohtaja Suomessa, Greenpeace Nordic, 050 582 1107
Juha Aromaa, viestintäpäällikkö Suomessa, Greenpeace Nordic, 050 369 6202