Suojellaan maailman meret

Meret ovat ilmaston lämpenemisen ja ihmisten toiminnan myötä muutosten kourissa. Vähintään 30 prosenttia meristä on rauhoitettava vuoteen 2030 mennessä. Merten ekosysteemeillä on valtava vaikutus planeetallemme, eikä meillä ole aikaa odottaa.

Ongelma

Maailman meret ovat vailla suojelua. Tiesitkö, että joka toinen henkäyksemme on merissä kuhisevan elämän ansiota? Meret myös imevät päästöjä itseensä ja hidastavat ilmastokriisiä. Nyt merten ihmeellinen elämä tarvitsee kuitenkin apuamme. Me voimme suojella maailman meriä yhdessä. Melkein puolet maapallon pinta-alasta peittää meri, joka ei kuulu yhdellekään valtiolle ja joka on ollut lähes täysin vailla suojelua.

Merikampanjoitsijamme ja asiantuntijamme ovat tehneet väsymätöntä työtä mertensuojelusopimuksen parissa, ja olemme painostaneet päättäjiä sitoutumaan vahvaan sopimukseen. Sopuun suojelusopimuksesta on vihdoin päästy, mutta seuraavaksi se on ratifioitava ja pantava täytäntöön pikimmiten. Merillä ei ole aikaa odottaa byrokratian rattaita!

Mitä teemme

Mertensuojelusopimuksen tavoitteena on saada 30 prosenttia maailman valtameristä suojelun alaisiksi vuoteen 2030 mennessä, mutta pelkkä sopimus ei riitä. Todellisiin suojelutoimiin on ryhdyttävä ja pian.

Samaan aikaan kun mertensuojelusopimus odottaa etenemistään, maailman meriä uhkaa uusi vaara: syvänmeren kaivostoiminta. Tämä verrattain uusi teollisuudenala uhkaa äärimmäisen hauraita ja tuntemattomia syvänmeren pohjien ekosysteemejä. Kampanjoimme kiivaasti sen puolesta, että merenpohjat jätetään rauhaan.

Lue lisää meristä