Katso missä laivamme ovat juuri nyt

No War Banner on the Rainbow Warrior in Ionian Sea

Rainbow Warrior

Rainbow Warrior on ollut mukana paljastamassa merten ympäristörikoksia, evakuoinut ihmisiä radioaktiivisesti saastuneelta Tyynenmeren saarelta, tarjonnut hätäapua vuoden 2004 Kaakkois-Aasian tsunamin uhreille ja purjehtinut valaanpyyntiä, sotaa, ilmaston lämpenemistä ja liikakalastusta vastaan ​​maailmanlaajuisesti.

Greenpeace on purjehtinut Rainbow Warrior -nimisillä aluksilla jo vuodesta 1978. Vuonna 1985 Ranskan tiedustelupalvelu upotti Rainbow Warriorin Uudessa-Seelannissa lopettaakseen Greenpeacen protestit suunniteltua atomipommitestiä vastaan. Greenpeacen valokuvaaja menetti henkensä hyökkäyksessä. Sen jälkeen kun tuo Rainbow Warrior upposi, meillä on ollut useita Rainbow Warrior -nimisiä aluksia. Nykyinen Rainbow Warrior III on purjehtinut ympäri maailman valtameriä vuodesta 2011. Sateenkaarta ei voi upottaa.

Arctic Sunrise

Jäänmurtajaksi suunniteltu Arctic Sunrise on nähnyt ihmeitä maan kylmimmissä paikoissa. Arctic Sunrise on ollut osa Greenpeacen laivastoa vuodesta 1995 lähtien, jolloin se teki ensimmäisen matkansa Pohjanmerelle dokumentoidakseen offshore-porauksesta peräisin olevan öljyn aiheuttamaa meren saastumista. Siitä lähtien se on ollut kaikkialla maailmassa; Kongossa, Amazonilla ja viimeksi kolmen kuukauden tutkimusmatkalla Etelämantereelle, tekemään tieteellistä tutkimusta alueen biologisesta monimuotoisuudesta.

Rainbow Warrior III and Witness ships in Cannes harbour

The Witness

Greenpeacen laivaston uusin ja vihrein alus. 22,5 metrin pituudellaan se on myös pienin, ja nostokölin ja peräsimen ansiosta se pystyy navigoimaan matalassa vedessä, jonne suuremmat alukset eivät pääse. Witness rakennettiin vuonna 2003 Etelä-Afrikassa ja tunnettiin aiemmin nimellä Pelagic Australis. Vuonna 2021 se sai uuden nimen ja Greenpeacen värit. The Witness on remontoitu 2022, ja siinä on aurinkopaneelit, tuuliturbiineita ja optimoitu energianhallintajärjestelmä. Greenpeace-uransa aikana The Witness on jo ehtinyt mm. protestoimaan sotaa rahoittavan öljyn ja kaasun laivaamista Itä- ja Pohjanmerellä.

Lisää aiheesta