Usein kysyttyä lahjoittamisesta

Löydä vastaus kysymykseesi.

Jos et löydä vastausta täältä, ota yhteys lahjoittajapalveluumme.

Millä tavoin voin lahjoittaa?  
 • Lahjoittaa voit monin eri tavoin

  Sivulle http://www.greenpeace.org/finland/fi/Lahjoita/ on koottu kaikki lahjoitustavat. Esimerkiksi kertalahjoitukset voi tehdä kätevästi verkkopankissa ja pankki- tai luottokortilla. Löydät sivuilta tietoa myös tekstiviesti-, onnittelu- ja testamenttilahjoituksista. Kuukausilahjoituksen osalta olemme siirtymässä vuoden 2014 helmikuun alusta e-laskutukseen tai suoramaksuun. Nykyisten suoraveloiteisesti kuukausittain lahjoittavien ei tarvitse tehdä itse mitään muutoksia ennen helmikuun 2014 e-laskutus-/suoramaksumuutosta.

 • Lahjoita tilisiirrolla

  Voit tehdä lahjoituksen haluamallesi summalle suoraan Greenpeacen tilille: 800018-70619997 eli IBAN FI25 8000 1870 6199 97. Halutessasi lisää maksun viestikenttään yhteystietosi: osoitteesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi ja syntymäaikasi.

Lahjoittaminen  
 • Kohdistuuko lahjoitukseni myös Greenpeacen kansainväliseen työhön?

  Kyllä, kun tuet Greenpeacen pohjoismaista toimintaa, noin 25 % lahjoituksesta menee kansainväliseen työhön. Tämä tuki ohjataan maille, joissa varojen hankkiminen ympäristötyöhön on vaikeaa. Tällaisia maita ovat esimerkiksi Venäjä, Kiina ja Brasilia. Osa kansainväliseen työhön kohdistuvasta tuesta käytetään myös Greenpeacen alusten kunnossapitoon ja työmme kansainväliseen koordinointiin. Voit ladata Greenpeace Internationalin vuosikertomuksen sivustolta http://www.greenpeace.org/international

 • Onko verkossa lahjoittaminen turvallista?

  Kyllä. Internetissä tehdyt lahjoitukset välittyvät turvallisen yhteyden ja SSL -sertifioidun palvelimen kautta. Kun näet suljetun riippulukon selaimesi alaosassa, tiedät olevasi turvallisella verkkosivulla. Tietosi eivät välity kenellekään muulle kuin Greenpeacelle.

 • Miten huolehditte, ettei tili- tai henkilötietojani käytetä väärin?

  Kaikki tiedot käsitellään luottamuksellisesti eikä niitä luovuteta kolmansille osapuolille. Varainhankintaamme valvoo Poliisihallitus sekä Ahvenanmaan maakuntahallitus.Taloudestamme raportoidaan avoimesti ja sen tarkastavat KHT-tilintarkastajat. Noudatamme eettisiä varainkeruuohjeita ja Greenpeace on yksi Vastuullinen Lahjoittaminen ry:n perustajajäseniä.

 • Miksi pyydätte minulta lisälahjoituksia, vaikka tuen jo toimintaanne?

  Tarvitsemme näitä lisälahjoituksia tehdäksemme työmme hyvin. Monet tukijamme tekevät mielellään ylimääräisiä lahjoituksia ja ovat kiinnostuneita pyyntöjen yhteydessä tarjotusta ajankohtaisesta kampanjatiedosta. Lisälahjoituspyynnöistämme voi aina tarvittaessa kietäytyä, jos haluat pitäytyä säännöllisessä tuessasi.

 • Voiko yritykseni tai työnantajani tukea Greenpeacen toimintaa tai lahjoittaa rahaa?

  Greenpeace ottaa vastaan vain yksityishenkilöiden tekemiä lahjoituksia. Vaikka työnantajan tarkoitusperät olisivatkin hyvät, emme ota ikinä vastaan yritysten tekemiä lahjoituksia. Periaatteenamme on, että toimintamme tulee olla riippumatonta valtioista ja elinkeinoelämästä, jotta voimme puuttua kaikkien ympäristöä tuhoavien tahojen toimintaan. Työntekijät voivat sitä vastoin hyvinkin kerätä rahaa työpaikoillaan ja lahjoittaa ne Greenpeacen ympäristötyön hyväksi, tätä voidaan käyttää vaihtoehtoisena lahjana esimerkiksi syntymäpäivien, eläkkeelle siirtymisen jne. yhteydessä.