Martti Leinonen, 2nd mate, Arctic Sunrise

Laiva on lastattu aktivisteilla, kuvaajilla, RIB-veneillä, helikopterilla ja ruoalla. Kun kantaa käsipelillä ruokaa kolmellekymmenelle ihmiselle, kahdeksi kuukaudeksi, niin selkä kyllä muistaa sen seuraavana päivänä. Arctic Sunrise on valmistautumassa lähtemään Amsterdamista kohti Pohjois-Atlanttia, jossa Greenpeacen toinen alus, Esperanza, jo tekee matkaa. Itse olen Sunrisen kyydissä toisena perämiehenä.

Vietin vielä hetki sitten lomaa Thaimaassa sukellellen, kun sain toimistosta sähköpostin. Vain muutama viikko sen jälkeen, kun olin jättänyt Rainbow Warriorin Taiwanissa kysyttiin haluanko liittyä jo toukokuun alussa toiseen laivaan ja lähteä kolmeksi kuukaudeksi arktisille vesille. Kun kuulin mistä tässä reissussa on kyse, meni myönteisen päätöksen tekemiseen suunnilleen se aika mikä menee, kun hätiköidysti sohaisee enteriä. Tässä on nyt kyse siitä, minkä takia alunperin loikkasin Greenpeacen kanootteihin: Go Beyond Oil!

Olemme siis matkalla Grönlannin vesille ja tarkoituksemme on protestoida ja hidastaa Cairn Energyn suunnittelemia porauksia sulaneiden jääkenttien alueilla. Suunnitelma on löytää ja kohdata porauslautta Leiv Eiriksson, ennen kuin se saapuu perille Grönlantiin. Viimeinen havainto kyseisestä lautasta tehtiin, kun se läpäisi Gibraltarin salmen muutamaa päivää ennen kuin me syöksyimme Englannin kanaalista Atlantille.

Leiv Eiriksson on kuudella azipod-potkurilla varustettu itsenäiseen toimintaan kykenevä DP-porauslautta. Se tarkoittaa, että lautta kykenee taittamaan matkaa täysin omin neuvoin jopa 8,5 solmun nopeutta. Tässä olikin sitten kaikki mitä me täällä tiedämme lautasta tai sen sijainnista. He myös sulkivat kaikki mahdolliset yhteydenpito- ja radiolaitteensa, joten luvassa on kunnon metsästys pitkin Pohjois-Atlanttia vanhan koulun tyyliin!

Allekirjoittanut kaivoi lyijykynän karttalaatikosta ja alkoi piirtelemään merikorttiin sekalaista viivakuviota. Tarkoituksena laskea lautan sijainti, eri nopeuksilla, eri ajankohtina, käyttäen optimaalisen reitin lisäksi hyväksi myös sää- ja jääennustuksia. Etsimme kirjaimellisesti neulaa heinäsuovasta. Meri on aika iso täälläpäin, verrattuna yhteen porauslauttaan.

Näiden laskelmien perusteella haravoimme viikon pitkin Pohjois-Atlanttia huonossa kelissä. Esperanza oli tehnyt samaa tahollaan meitä muutaman päivän edellä. Olemme olleet täydellisessä mediapimennossa, koska sijaintimme ja läsnäolomme Pohjois-Atlantilla on salaisuus. Nämä kaverit Cairnilla kyllä tietävät että olemme tulossa, mutta eivät milloin tai missä se tapahtuu.

Minkäänlaista havaintoa lautasta ei oltu onnistuttu tekemään, kunnes eilen noustessani puolilta öin vahtiin sillalle, kippari sanoi tutkalla näkyvän jotain suurta noin kolmenkymmenen mailin päässä. Tutkittuamme asiaa tarkemmin, kävi ilmi että kaikki merkit viittasivat siihen, että olimme löytäneet kohteemme. Nopeus, suunta, sijainti ja koko, kaikki täsmäsivät. Olimme noin 300 mailia Grönlannin eteläkärjestä etelään. Jouduimme kuitenkin hidastamaan yön pimeiksi tunneiksi jäävuorivaaran takia ja menetimme havainnon tutkalta aamun varhaisilla tunneilla. Heti päivän noustua lähetimme kuitenkin helikopterin tarkistamaan havaintoa ja radiossa kuultu viesti oli riemukas: ” Arctic Sunrise – Heli. Kyllä, se on Leiv Eiriksson!”

Greenpeacen laivat Arctic Sunrise ja Esperanza jäljittävät Grönlantiin matkalla olevan öljylautta Leiv Eirikssonin Pohjois-Atlantilla.

Molemmat laivamme syöksyivät kohti lauttaa, ottaen koneista kaiken mahdollisen irti. Saavutimme lautan Esperanzan kanssa samaan aikaan myöhään samana iltapäivänä. Oli mahtavaa nähdä tämä 53 000-tonninen hirviö lähietäisyydeltä, kun jokainen hetki viimeisen kahden viikon aikana on keskittynyt sen löytämiseen. Lautalla oli aamun tunteina tajuttu, että se on löydetty ja he kutsuivatkin ratsuväen hätiin. Kaksi Tanskan laivaston alusta kommandoineen saapuikin varsin nopeasti paikan päälle ”turvaamaan” lautan kulkua. Tyydyimme toistaiseksi vain seuraamaan tilannetta. Sää myös yön tunteina kääntyi meitä vastaan.

Tanskan laivaston alukset saapuivat paikalle suojaamaan öljynporauslautan matkaa arktiselle alueelle, kun Greenpeacen laivat lähestyivät lauttaa.

Tätä kirjoittaessani on Esperanza hiillostamassa lauttaa sen vanavedessä matkalla Grönlannin länsirannikkoa ylös. Me Arctic Sunrisella olemme irroittautuneet tilanteesta ja olemme matkalla toistaiseksi salaiseen päämäärään valmistautumaan tämän shown seuraavaan näytökseen.

Nyt tämä leikki on vasta alkanut!

Martti Leinonen

2nd Mate, Arctic Sunrise