Faiza Oulahsen

Sivu - lokakuu 4, 2013
.
Faiza Oulahsen

Faiza Oulahsen

Aktivisti
Hollanti
Ikä: 26

Faiza asuu Amsterdamissa, Hollannissa.

Faiza on fiksu, intohimoinen ja malttamaton korjatakseen sosiaalisia ja ympäristöllisiä ongelmia. Hän opiskeli valtio-oppia Amsterdamissa ja erikoistui kansainvälisiin suhteisiin. Tämä oli erinomainen valinta tulevaisuutta ajatellen.

Faiza on ollut mukana Greenpeacen toiminnassa vuodesta 2011. Hän on nyt 26-vuotias ja yksi nuorimmista kampanjoitsijoista. Faiza liittyi Arctic Sunrisen miehistöön, koska hän koki valtavaa närkästystä siitä miten Arktista kohdellaan. Kuten hän kirjoitti Shell-aiheisessa blogissaan: ”Me emme tee tätä ahdistellakseemme teitä, hyvät Shellin työntekijät. Me teemme tämän, jotta teillä olisi tulevaisuudessakin työ ja meillä kaikilla olisi puhdas planeetta, jolla voimme elää.”

Ilman Faizaa toimistomme ilmasto- ja energiaosastolla on nyt kiireisempää, mutta samalla myös hiljaisempaa. Puhumme hänestä, ikävöimme häntä ja olemme huolissamme hänen kohtalostaan. Uutisten kautta kuulimme, kuinka Faiza lähetti meille viestin: ”Olen kunnossa, mutta en missään viiden tähden hotellissa.” Ehkä nauramme tälle kaikelle yhdessä vielä jonain päivänä, mutta nyt olemme kaukana siitä ajatuksesta. Epätietoisessa hiljaisuudessa kuulemme hänen äänensä selkeästi: ”Hei tyypit, pitäkäähän katseenne tiukasti Pohjoisnavassa!”

”Öljynporaaminen pohjoisella Jäämerelllä on kuin heittäisi myrkyllisiä jätteitä mereen. Kaikki tietävät, että se on väärin, mutta silti sitä tapahtuu.”