Sini Saarela

Sivu - lokakuu 3, 2013
.
Sini Saarela

Sini Saarela

Aktivisti
Suomi
Ikä: 31

Sini on ympäristöaktivisti Helsingistä.

Sini kuvailee itsensä tavalliseksi ihmiseksi, jonka mielestä äänestäminen kerran neljässä vuodessa ei riitä vaikuttamiseen ja asioiden muuttamiseen. Sini pitää luonnosta ja kesäisin hän ulkoilee usein kotinsa läheisissä metsissä.

Hän on ottanut osaa useisiin mielenosoituksiin. Sini on kokenut kiipeilijä, ja vuonna 2007 hän kiipesi Olkiluodon ydinvoimalan rakennustyömaalla olleeseen nosturiin osoittaakseen mieltä ydinvoimaa vastaan.

Siniä eivät Arktiksen kylmät olot haittaa. Viime vuonna hän kiipesi Prirazlomnajan öljynporauslautalle Greenpeace Internationalin pääsihteerin Kumi Naidoon kanssa. Kyseisen protestin aikana Sini sanoi:

"Voitte yrittää pysäyttää meidät ruiskuttamalla meidän päälle kylmää vettä, mutta se ei lannista meitä, koska me tiedämme miten tärkeää öljynporauksen lopettaminen tällä herkällä alueella on. Arktiksen luonto ei kestä öljyvuotoja."


Sini totesi Murmanskin kuulusteluissa muun muassa:

"Tämä on naurettavaa: he sanoivat, että olen vieras, mutta he eivät antaneet minulle ruokaa eikä mahdollisuutta käydä vessassa."


Kiinniotettuna Venäjän rannikkovartioston veneellä hän totesi:

Tämä oli kuin kosinta, josta ei voinut kieltäytyä, koska he olivat aseistettuja rynnäkkökiväärein. Oliko heillä lupa ampua kiipeilijöitä oikeilla luodeilla?"