Raportti: Onko pilvesi puhdas?

Sivu - huhtikuu 17, 2012
Pilvipalvelut ovat mullistaneet tapamme kommunikoida ja viihtyä. Aina ja kaikkialta saavutettavissa oleva pilveen talletettu data, on vaikuttanut arkeemme aina työnteon tavoista musiikkin ja elokuvien digitalisoimiseen. Tyydyttääkseen kasvavan pilvipalveluihin perustuvan IT-nälkämme kansainväliset teknologiajätit kuten Microsoft, Apple ja Amazon laajentavat pilven ja sitä pyörittävien palvelinkeskusten kapasiteettia hurjalla vauhdilla.

Nopealla kasvulla on kuitenkin vakavia vaikutuksia ympäristöön. Pilveä pyörittävät palvelinkeskukset nimittäin pyörivät suurimmaksi osaksi  likaisella, hiilellä tuotetulla sähköllä.

Tämän päivän teknologiajätit voivat saada muutoksen aikaan. Greenpeacen uusi raportti, How Clean is Your Cloud? tarkastelee neljäntoista kansainvälisen teknologiajätin energiavalintoja. Raportti valottaa myös keinoja, joilla yritykset voisivat hiilen sijaan valita puhtaat, uusiutuvat energiavaihtoehdot. Käytännössä tämä valinta tarkoittaisi puhtaalla energialla toimivaa internettiä - ja palvelinpilveä, joka pitää ilmastomme puhtaana.

 

 

 

Lataa englanninkielinen raportti PDF-versiona: How Clean is Your Cloud?

Raportissa vertailtujen yritysten sijoitukset ja arvosanat pdf-versiona