Applen likainen data

Sivu - huhtikuu 17, 2012
Apple on yksi maailman johtavista teknologiayrityksistä kansainvälisen brändinsä ja loputtoman luovuutensa ansioista. Valitettavasti Apple kuitenkin pyörittää palvelinkeskuksiaan likaisella hiilisähköllä.

Apple

Apple on tullut tunnettuksi käyttäjien rakastamien laitteidensa ansioista ja nyt sen pilvipalvelut ovat nousemassa yhtä tunnetuiksi. Applen iCloud-niminen pilvi tarjoaa varastointitilaa ja yhteistyömahdollisuuksia iPhoneille, iPadeille ja iPodeille. iCloudia varten yritys on investoinut yli miljardi dollaria Pohjois-Carolinassa, Yhdysvalloissa sijaitsevaan palvelinkeskukseen, iDataCenteriin. Tämä palvelinkeskus on yksi maailman suurimmista. Toinen vastaavalla kapasiteetilla varustettu keskus on rakenteilla Yhdysvalloissa Oregoniin.

 

Sekä Pohjois-Carolinan että Oregonin keskukset tulevat pyörimään pääasiassa hiilellä tuotetun likaisen sähkön voimalla. Apple ei ole juurikaan antanut tietoa kummankaan keskuksen energiatarpeeseen liittyvistä yksityiskohdista. Applelta puuttuu myös toimintaperiaate, joka kertoisi yrityksen suhtautumisesta tai sitoutumisesta uusiutuvien energioiden käyttämiseen. 

 

Emme väitä, että Apple ei investoisi uusiutuvaan energiaan. Jopa 10% Pohjois-Carolinan keskuksen sähköntarpeesta tullaan täyttämään puhtaalla, uusiutuvalla energialla. Jos Apple kuitenkin haluaa vahvistaa kuvaansa vihreänä teknologiayrityksenä, se voisi halutessaan tehdä laajempia investointeja uusiutuvaan energiaan ja erityisesti painostaa sen tämänhetkisiä energiantarjoajia, kuten Duke Energy-nimistä energiayhtiötä tekemään samoin.

 

Lataa koko englanninkielinen raportti: "How Clean is Your Cloud?"

Raportissa vertailtujen yritysten sijoitukset ja arvosanat pdf-taulukkona