Tšernobylin ydinvoimaonnettomuus

Tšernobylissä, nykyisen Ukrainan alueella, tapahtui maailmanhistorian tuhoisin ydinvoimalaonnettomuus 26. huhtikuuta 1986. Säteilyä pääsi ilmakehään 30-40 kertaa enemmän kuin Hiroshiman ydinpommista, ja radioaktiivinen pilvi levisi yli Euroopan.

 

Pahoin saastuneilla alueilla, erityisesti Ukrainassa, Valko-Venäjällä ja Venäjällä syntyy vieläkin ns. Tšernobyl-lapsia, jotka kärsivät mm. vesipäisyydestä, erilaisista syövistä ja kasvaimista.

Tšernobylin onnettomuus on johtanut kymmeniin, jopa satoihin tuhansiin syöpätapauksiin, joista yli kolmasosa on ollut kuolettavia. Tšernobyl on luokiteltu kansainvälisellä ydinonnettomusasteikolla 7:ksi eli pahimmaksi mahdolliseksi.

Uusimmat päivitykset

 

Tshernobylin 25-vuotispäivän heijastus voimalan kylkeen

Kuva | huhtikuu 26, 2011 at 11:34

Greenpeacen aktivistit heijastivat viestin Tshernobylin yidnvoimalan suojakuoreen tasan 25 vuotta räjähdyksen jälkeen, samana päivänä ja kellonaikana. Ukraina 26/04/2011

Anja syntyi Tsernobylin ydinkatastrofin jälkeen

Kuva | kesäkuu 22, 2005 at 2:00

Anja syntyi Tsernobylin ydinkatastrofin jälkeen saastuneessa kylässä. Hän sairastui syöpään neljävuotiaana. Aivokasvaimen aiheuttamat kivut ovat joskus sietämättömiä.

Yhdeksänvuotias Aleksandra isänsä Vitalin

Kuva | kesäkuu 22, 2005 at 2:00

Yhdeksänvuotias Aleksandra isänsä Vitalin kanssa Gomelissa Valko-Venäjällä. Alexandralla on synnynnäinen aivojen nestekierron häiriö. Vitali on lopettanut työnsä huolehtiaakseen tyttärestään. Perhe asuu Tšernobylin laskeuma-alueella.

1 - 3 3 tulokset.

Aiheet