Greenpeacen aktivistit pystyttivät tuulimyllyn Durbanissa YK:n ilmastokokouksen alkaessa muistutukseksi maailman johtajille, että ihmiskunnan on irtauduttava riippuvuudestaan fossiilisiin polttoaineisiin.

 

Hämä-hämähäkki teltassa

Telttailuelämä Durbanissa voi olla hyvin kiintoisaa. Teltassamme on ollut sateiden seurauksena tulvia ja isoja hämähäkkejä, jotka hakeutuvat teltan suojiin. Eilen oli niin kova ukkosmyrsky, etta telttamme alla kulki kirjaimellisesti joki. Vielä kymmenisen minuuttia lisää sadetta samaan tahtiin, ja olisimme joutuneet evakuoitumaan. Onneksi sade kuitenkin laantui ja menimme takaisin nukkumaan.

Pari päivää sitten toteutimme avajaistempauksemme, jossa Greenpeacen vapaaehtoiset nostivat rannalle tuulimyllyn auringon noustessa. Harjoittelimme nostamista edeltavänä paivana sateessa. Itse tempausta varten heräsimme kolmen aikaan aamuyöstä ehtiäksemme rannalle ajoissa. Paikallisilla oli saapuessamme vielä tiukat bileet käynnissä parkkipaikalla rannan vieressa. Monet heistä tulivat ihmettelemään, mitä touhuamme. Suunnitelmamme meni hienosti ja kuvasta tuli mahtava! Kahden paikallisen sanomalehden etusivuilla oli tänään kuvat tapahtumasta.

Greenpeace Internationalin pääsihteeri Kumi Naidoo ja aktivisti Reija Mikkola Durbanissa 27.11.2011

Meillä on myös rannalla konferenssialueen läheisyydessä teltta, jossa kerätään nimiä uusiutuvien energiamuotojen puolesta Afrikassa ja järjestetään erilaisia tapahtumia konferenssin aikana. Teltta on varustettu tuulivoimaloilla ja aurinkopaneeleilla. Greenpeacen pääsihteeri Kumi Naidoo piti puheen vapaaehtoisille. Han on muuten itse kotoisin Durbanista, joten han toivotteli meitä tervetulleeksi kotikaupunkiinsa. Han pyysi erityisesti kaikkia antamaan aplodit vapaaehtoisille, jotka ovat tulleet paikan päälle. Tämä lämmitti kovasti sydäntä. Tuntuu todella hienolta olla täällä! Hänestä huomaa selvästi aktivistitaustan.

 


Durbanin ilmastokokousReija Mikkola osallistuu Durbanin ilmastokokoukseen aktivistina. Reija toimii myös Greenpeacen vapaaehtoiskoordinaattorina Suomessa.

Ryhdy Greenpeacen vapaaehtoiseksi

Kaikki Durbanista www.greenpeace.fi/durban