Yleisö pääsi tutustumaan Arctic Sunrise -alukseen Bergenissä. Greenpeacen jäänmurtaja Arctic Sunrise on aloittanut Save the Arctic -kiertueen Norjassa. Kiertue alkoi Bergenistä, missä norjalaisvalmisteinen jäänmurtaja avasi ovensa yleisölle. Ihmiset pääsivät tutustumaan laivaan, joka on matkannut muun muassa pohjoisnavalle, etelänavan Rossinmerelle, sekä Kongoon ja Amazonille. Arctic Sunrise on myös toistuvasti palannut Arktikselle tutkimaan ja dokumentoimaan ilmastonmuutosta.

Arctic Sunrise

Arktista uhkaavat etenevä ilmastonmuutos ja öljyjätit, jotka ryntäävät mustan kullan perässä arktisille merialueille. Arktiksen herkkä ja ainutlaatuinen luonto ja eliöstö ajetaan ahtaalle, kun Arktinen napajää sulaa ja teollinen kalastus ja öljynporaus valtaavat merialueita. Arktis on kuitenkin tärkeä koko maapallon ilmastolle ja jokaiselle meistä, eikä meillä ole varaa menettää sitä.

Vapaaehtoiset esittelivät alusta.

Tapahtuma oli osa Save The Arctic -kampanjaa.

Arctic Sunrise on norjalaisvalmisteinen jäänmurtaja.

Arctic Sunrise ja Save The Arctic -kampanja houkuttelivat avointen ovien päivänä satamaan ihmisiä nuorista vanhoihin. Greenpeacen vapaaehtoiset esittelivät laivaa ja kampanjaa yleisölle. Myös perheen pienimmät oli huomioitu: kasvomaalaukset koristivat niin lasten kuin vapaaehtoistenkin kasvoja.

Arktis on meidän kaikkien! Auta pelastamaan Arktis: http://www.savethearctic.org

: