Rainbow in the Arctic © Greenpeace / Alex Yallop

Ilmasto lämpenee Arktiksella kaksi kertaa nopeammin kuin maapallolla keskimäärin. Tämän vuoksi jo noin kolme neljäsosaa Arktisen merijään tilavuudesta on sulanut. Tänä kesänä kaksi Greenpeacen laivaa, Esperanza ja Arctic Sunrise ovat Pohjoisella jäämerellä tutkimassa Arktista. Esperanzan sukellusveneet löysivät koralleja Shellin porauspaikalta ja Arctic Sunrise auttaa tutkijoita ymmärtämään paremmin Arktista merijäätä.

Tulevaisuudessa tulemme näkemään avointa merta kesäisellä pohjoisnavalla. Onneksi joulupukki sentään asuu Korvatunturilla, eikä pohjoisnavalla (kuten anglosaksinen perinne väärin väittää). Tämä ei kuitenkaan paljoa lohduta. Arktiksen sulaminen vaikuttaa koko maapalloon. Arktis toimii kuin suuri ilmastointilaite. Lumi- ja jääpeite heijastaa auringon säteilyä takaisin avaruuteen. Sen sijaan jäätä tummempi meri imee auringon säteilyä, mikä lämmittää ilmastoa entisestään.

Arctic Sunrise auttaa ymmärtämään jäätä

Arctic Sunrise on ainoa Greenpeacen laivoista, joka kykenee murtamaan jäätä. Laiva lähti kesäkuun lopussa Huippuvuorilta kuukauden mittaiselle tutkimusmatkalleen Arktikselle. Laivan mukana matkasi ensimmäisen viikon ajan myös kaksi maailman partiolaisten edustajaa.

Arctic Sunrise in Fram Strait © Greenpeace / Alex Yallop

 

Coloradon yliopiston National Snow and Ice Data Center (NSIDC) julkaisee päivittäin uusia satelliittikuvia Arktiksen merijään tilanteesta. Merijään tilanne on tänä vuonna ollut mittaushistorian huonoin.

Tutkimuskeskuksen satelliittikuvat kertovat vain osan todellisuudesta, sillä ne mittaavat merijään pinta-alaa, eivät sen tilavuutta. Arctic Sunrise lähti selvittämään Arktiksen merijään tilannetta mittaamalla ja mallintamalla sen tilavuutta ja muotoja. Tämä on erittäin tärkeää tietoa merijään tutkimuksessa.

AUV Launch in the Arctic © Greenpeace / Alex Yallop

Laivan mukana matkaa maailman johtavia merijään tutkijoita sekä joukko julkisuuden henkilöitä, jotka haluavat tukea Arktiksen suojelua. Hu Haiquan, suositun kiinalaisen dueton Yu Quan jäsen sekä kansalaisaktivisti ja kolumnisti Fred Lam Hong Kongista halusivat lähteä Arctic Sunrisen mukaan saadakseen lisää tietoa Arktiksesta, jotta he voisivat kertoa kokemuksistaan koko maailmalle. 

3D-mallinnuksen asiantuntijat ja merijään tutkijat ovat kartoittaneet arktisen merijään todellisia muotoja. Kukaan ei ole aiemmin kartoittanut Arktiksen merijäätä näin tarkasti. Tutkimuksia johtaa Cambridgen yliopiston meribiologian professori Peter Wadhams, jolle tämä on jo 46. napapiirin tutkimusmatka. 

Tarkimman mahdollisen tiedon saamiseksi, tutkimusryhmän täytyy mallintaa merijäätä samanaikaisesti jään ylä- ja alapuolelta. Merijään yläpuolta kartoitetaan lasertekniikan avulla ja merijään alapuolen mallinnukseen käytetään automatisoitua sukellusrobotteja.

Arktiksen merijään 3D-mallinuksella saadaan tärkeää ja täysin uutta tietoa ilmastonmuutoksen kiihdyttämästä merijään sulamisesta ja murtumisesta.

Esperanza kartoittaa tuntematonta merenpohjaa

Greenpeacen Esperanza nosti ankkurinsa kesäkuun puolivälissä ja lähti Seattlen satamasta kohti Beringinmerta ja Arktista. Laivan mukana matkaa kaksi pientä sukellusvenettä, tieteellisen tutkimuksen mahdollistavat tutkimusvälineet ja aktivisteja viidestätoista eri maasta.

 

Esperanzan matkan tarkoituksena on tutkia ja dokumentoida Arktiksen herkkää eläimistöä ja seurata Shellin arktisia öljynporauksia. Laivan miehistö on jo ehtinyt tutkimaan sukellusveneillä Beringinmeren vedenalaisia kanjoneita ja tällä hetkellä miehistö valmistautuu Tšuktšimeren sukelluksiin.

Esperanzan ensimmäinen pysähdyspaikka oli Unalaskan kalastajakaupunki, joka tunnetaan myös nimellä Dutch Harbor. Beringinmeren laidalla oleva Unalaska, on Yhdysvaltojen merkittävin kalasatama. Yli puolet Yhdysvaltojen kalasaaliista kulkee Beringinmereltä, tämän sataman kautta, kohti ihmisten ruokapöytiä. Vaikka Unalaska on hyvin teollistunut, miehistö näki kaupungin ympärillä myös häivähdyksen villistä luonnosta.

 

Pribilofin saaret olivat Esperanzan kiertueen seuraava kohde. St. George ja muut Pribilofin saaret ovat avainasemassa Beringinmeren ekosysteemien suojelemiseksi. Saarien asukkaat ovat täysin riippuvaisia ympärillä olevasta merestä. Beringinmeri on jo vuosituhannen ajan antanut elannon saarien asukkaille. Nyt heidän elinkeinonsa on uhattuna, sillä teollinen kalastus on jo radikaalisti heikentänyt Beringinmeren kalakantoja. Saariston eläimet ovat myös riippuvaisia ympäröivästä merestä. Esperanzan miehistö pääsikin tutustumaan St. Georgen upeisiin eläimiin.

St. Georgen saarelta Esperanza miehistöineen suuntasi kohti Zhemchugin ja Pribilofin vedenalaisia kanjoneita, jotka tunnetaan myös merten Grand Canyonina. Nämä Beringinmerellä sijaitsevat kanjonit ovat suurempia kuin Yhdysvaltojen kuuluisa Grand Canyon. Kanjonit ovat paikoitellen yli 2,7 kilometriä syviä ja melkein 100 kilometriä leveitä. Nämä vielä verrattain tutkimattomat kanjonit antavat suojan yhdelle maailman suurimmista meriekosysteemeistä, jota tuhoisa, teollinen kalastus on jo vahingoittanut.

Esperanzan miehistö suoritti yli 14 sukellusta näihin maailman suurimpiin vedenalaisiin kanjoneihin. Sukellukset tehtiin kahdella kaksipaikkaisella tutkimussukellusveneellä, joilla sukellettiin jopa yli 250 metrin syvyyteen. Sukelluksilla he löysivät täysin uusia eliölajeja, kuten tieteelle entuudestaan tuntemattoman kalalajin.

 

Olemme vaarassa menettää tämän tuntemattoman maailman. Tälläkin hetkellä suuret troolarit vetävät verkkojaan pohjaa pitkin täysin tietämättöminä, mitä vedenpinnan alla on. Valtameret tunnetaan edelleen huonosti - jopa 90 % meristä on edelleen tutkimatta.

Tällä hetkellä Esperanzan miehistö vsuekltaa Tšuktšimerellä, jossa Shell aikoo porata öljyä myöhemmin kesällä. Kukaan ei ole aikaisemmin tutkinut Tšuktšimerta sukellusveneiden avulla. Heti ensimmäisillä sukelluksilla Greenpeace löysi kylmänmeren koralleja Shellin porauspaikalta. Yhtiö ei ole kertonut koralleista ympäristövaikutustenarvionnissaan.

Esperanzan tutkimusmatkan tarkoituksena on tutkia arktisia ekosysteemejä ja tuoda tietoa siitä, millaisen vedenalaisen maailman olemme vaarassa menettää, jos öljynporaus Arktiksella sallitaan.

www.savethearctic.org

Arctic Sunrisen ja Esperanzan reitit