Viime lauantaina, 20. huhtikuuta, yli 10 000 ihmistä kokoontui eri puolilla maailmaa osoittamaan välittävänsä Arktiksesta. 282 kaupungissa, kahdessa laivassa ja 38 maassa järjestetyissä tapahtumissa, aina Chilestä Uuteen Seelantiin ja Norjasta Etelä-Afrikkaan, tehtiin sydämen muotoisia ihmisbanderolleja muodostaen tavalla tai toisella lause ”I Arctic”. Katsokaa miten hienoja!

 

Suomessa kuvia otettiin kolmessa kaupungissa. Helsingissä muodostettiin valtava ihmisbanderolli Sosiaalifoorumin yhteydessä. Tampereen paikallisryhmä otti Keskustorilla kuvia halukkaista ”I ♥ Arctic”  -puhekuplan kanssa. Lisäksi vihreät nuoret yllättivät lähettämällä Jyväskylässä ottamansa sydänmuodostelman.

I Love Arctic -toimintapäivä Helsingissä, 20. huhtikuuta 2013

 I Love Arctic -toimintapäivä Helsingissä, 20. huhtikuuta 2013

Vihreiden nuorten ihmisbanderolli Jyväskylässä, 20. huhtikuuta 2013

 Vihreiden nuorten ihmisbanderolli Jyväskylässä, 20. huhtikuuta 2013

”I Love Arctic” -toimintapäivä yhdisti ihmisiä kaikista maailman kolkista. Ihmisiä, jotka välittävät. Ihmisiä, jotka haluavat saada aikaan muutoksen.

Portlandissa Yhdysvalloissa sydämen muodostivat vanhukset. Heidän saatteensa kuvalle oli: ”Toivomme että tällä on vaikutusta. Vaikka olemme vanhoja, niin kuitenkin välitämme tulevasta.” Ehkä nuorin kuvan lähettänyt oli 11-vuotias poika Filippiineiltä, joka oli koonnut virtuaaliseen sydämeen pelaajia verkossa pelattavassa tietokonepelissä. Jo pidemmän aikaa olemme keränneet ”I Love Arctic” -kuvia Suomessa paikallisryhmien tapahtumissa ja saaneet muun muassa kavereista kännykällä otettuja kuvia joissa muodostetaan sydän jollain tavalla. 

 

I Love Arctic -toimintapäivään osallistui ihmisiä aina Kapkaupungista Kiirunaan

Nyt pallo on päättäjillä, erityisesti Arktisella neuvostolla. Sen ulkoministerikokouksen on otettava julkinen vaatimuksemme Arktiksen suojelemisesta vakavasti ja rauhoitettava tämä ainutlaatuinen alue öljynporaukselta ja tuhoavalta teolliselta kalastukselta.

Greenpeace esittää yhteisen vaatimuksemme näiden eri puolilla maailmaa otettujen ”I Love Arctic” -kuvien kera 15. toukokuuta Arktisen neuvoston jäsenmaiden ulkoministerien kokouksessa Kiirunassa. Annamme ministereille ja Arktisen neuvoston pysyville alkuperäiskansoja edustaville jäsenille valokuvakirjan, johon kaikki nämä kuvat kootaan.

”I Love Arctic” -toimintapäivä sai ihmiset kokoontumaan yhteen ja näyttämään rakkautensa Arktikselle. Miltei kolme miljoonaa ihmistä on tähän mennessä allekirjoittanut ”Save the Arctic” -vetoomuksen, ja määrä vain kasvaa kasvamistaan. Kaikki he ovat osa tätä kampanjaa ja toimivat mahdollisuuksiensa mukaan Arktiksen suojelemiseksi. Jos et ole vielä mukana liity tänään ja vaadi maailman päättäjiä perustamaan suojelualue pohjoiselle jäämerelle!