Poliisi jahtaa Greenpeacen kumivenettä Hietalahden satama-altaassa

Mitä eilen oikein tapahtui?

Poliisi otti eilen kiinni 42 aktivistia jäänmurtajalta Nordicalta Hietalahden telakalla Helsingissä. Kahdeksan heistä on yhä poliisin huomissa. Aktivistit halusivat pysäyttää jäänmurtajan lähdön Alaskaan, jonne se on vuokrattu avustamaan Shellin vaarallisissa arktisissa öljynporauksissa. 

Vähän kello 11 jälkeen parikymmentä aktivistia kapusi Nordicalle. He ripustivat laivaan banderollit "Stop Shell. Save the Arctic" ja "You can Save the Arctic - Stop Shell" ja lukitsivat itsensä kiinni laivan rakenteisiin. Poliisi poisti aktivistit seitsemän aikaan illalla.

Tämän jälkeen seuraava aalto aktivisteja saapui paikalle kanootein ja venein estääkseen laivan lähtemisen merille. Osa aktivisteista pyrki maalaamaan alukseen viestin, mutta poliisi otti aktivistit kiinni kun laivaa koristi S-kirjain.

Mitä nyt tapahtuu?

Nordica pääsi illalla lähtemään merelle aktivistien yrityksestä huolimatta. Sinä voit vielä pysäyttää Shellin. Yön aikana ihmiset ympäri maailmaa lähettivät Shellille mielipiteensä sähköpostilla, ja nyt arktiksen pysäyttämistä protestoi jo 400 000 ihmistä. Osallistu Arktiksen pelastamiseen osoitteessa greenpeace.fi/savethearctic

Jos sähköpostin lähettäminen tuntuu riittämättömältä, osallistu toimintaan! Ilmoittaudu Greenpeacen vapaaehtoiseksi. Suomessa on aktiivista paikallistoimintaa Helsingissä, Turussa, Jyväskylässä, Tampereella ja Oulussa. 

Vielä kerran: Mitä tässä yritetään suojella?

Keitä aktivistit ovat?

Aktivistit ovat Greenpeacen vapaaehtoisia ympäri maailmaa. He ovat ihmisiä jotka ovat valmiita toimimaan ympäristön puolesta ja ilman korvausta. Tältä he näyttävät: 

 

Tällä videolla aktivistit kertovat omin sanoin miksi he ovat tulleet ympäri maailmaa Suomeen pysäyttämään suomalaista jäänmurtajaa: 

 

Mitä nyt tapahtuu?

Nordica pääsi illalla lähtemään merille aktivistien yrityksestä huolimatta. Sinä voit vielä pysäyttää Shellin. Yön aikana ihmiset ympäri maailmaa lähettivät Shellille mielipiteensä sähköpostilla, ja nyt arktiksen pysäyttämistä protestoi jo 400 000 ihmistä. Osallistu arktiksen pelastamiseen osoitteessa greenpeace.fi/savethearctic

Jos sähköpostin lähettäminen tuntuu riittämättömältä, osallistu toimintaan! Ilmoittaudu Greenpeacen vapaaehtoiseksi. Suomessa on aktiivista paikallistoimintaa Helsingissä, Turussa, Jyväskylässä, Tampereella ja Oulussa. 

Vielä kerran: Mitä tässä yritetään suojella?