5. huhtikuuta 2012

Metsätuhoa Sumatralla Ilmakuva yhden Asia Pulp and Paper:n (APP) selluntuottajan raivaamasta metsästä Kerumutan alueella Riaussa. Greenpeace todisti yhdessä Kansallisen Parlamentin edustajien ja Indonesian kansallispoliisin kanssa valtavaa tuhoa Indonesian luonnollisilla turvemailla Sumatralla. Metsäkato on Indonesian kasvihuohekaasupäästöjen suurin lähde, mikä tekee maasta kansainvälisesti kolmanneksi suurimman saastuttajan. Greenpeace vaatii Indonesian hallitusta käymään läpi olemassaolevat hakkuuluvat ja aloittamaan turvemaiden ja luonnollisten metsien täyden suojelemisen. 02/28/2012 © Kemal Jufri / Greenpeace

 

Danone on ilmoittanut lopettavansa Asia Pulp and Paper (APP) -yhtiön valmistamien pakkausmateriaalien ja paperin käyttämisen. Danone kertoo myös pyrkivänsä lopettamaan kaikkien metsäkatoon yhdistettävien tuotteiden ostamisen. Päätöksellään yritys liittyy muun muassa Nestlen ja Adidaksen joukkoon, jotka ovat jo luopuneet APP:stä.

Haluamme kiittää paitsi Danonea päätöksestään, myös kaikkia tukijoitamme jotka auttoivat painostamaan muita APP:n asiakkaita viime viikkojen aikana.
Sen jälkeen kun paljastimme APP:n käyttävän kansainvälisesti suojeltua puulajia, muun muassa National Geographic ja Acer ovat ryhtyneet toimiin lopettaakseen yhteistyön APP:n kanssa. Rohkeimman päätöksen teki Collins Debden, jonka emoyhtiö Nippecraftin suurin omistaja on APP.

Myös Xerox julisti ensin lopettaneensa asioinnin APP:n kanssa “jo vuosia sitten” mutta vahvisti nyt, että heillä oli ongelmia toteutuksen kanssa vielä vuonna 2011. Yritys on vahvistanut pyrkivänsä lopettamaan kaikki ostot APP:ltä. Kiinan Walmart ei enää varastoi APP:n brändien kopiopaperia joista löytyi jäämiä sademetsistä, mutta se ei ole vielä lupautunut lopettamaan APP:n tuotteiden myymistä myymälöissään.

Barnes and Noble ja uusiseelantilainen jälleenmyyjä Countdown/Progressive ovat esimerkkejä yhtiöistä, jotka eivät ole suostuneet tiedostamaan tukevansa sademetsätuhoa. Nämä yritykset on myös yhdistetty APP:n laittomaan suojeltujen puulajien käyttöön. Lähetä heille palautetta.

APP:n maine on riekaleina, heidän brändinsä on myrkyttynyt, viherpesukampanjansa epäonnistuneet ja asiakkaansa lähtevät joukoittain. Mitä seuraavaksi, jos yritys ei vieläkään muuta toimintaansa?

Olemme koonneet listan yrityksistä, joiden tulisi vielä luopua yhteistyöstään APP:n kanssa. Seuraavien viikkojen aikana kampanjoitsijamme tulevat painostamaan näitä yrityksiä saadaksemme heidät lopettamaan sademetsätuhon tukemisen. Saatamme tarvita apuasi tässä operaatiossa, joten pidä silmällä päivityksiämme.

Allekirjoita myös vetoomus ja tue kollegoitamme Amazonilla. Greenpeacen lippulaiva Rainbow Warrior purjehtii parhaillaan pitkin Amazonia paljastamassa metsätuhoa ja etsimässä ratkaisuja metsäkadon lopettamiseksi Brasiliassa.