Olipa kerran valtakunta, ei niin kovin kaukana täältä, jossa suuret tehtaat valmistivat lastenvaatteita. Tehtaan työntekijät uurastivat niin kovalla kiireellä, etteivät he huomanneet kankaissa piileskeleviä pienen pieniä hirviöitä. Pian nämä pikkuhirviöt alkoivat paeta tehtaista. Ne uida polskuttelivat putkien kautta ulos maailmaan, ja osa päätyi aina Pohjoisnavalle asti!

Pikkuhirviöt alkoivat piileskellä lasten paidoissa, pipoissa ja puvuissa ympäri maailman. Ne aiheuttivat isoja ongelmia, vaikka olivatkin niin pieniä ettei niitä voinut silmällä erottaa. Jotkut pikkuhirviöistä olivat myrkyllisiä, kun taas toisilla oli kyky tehdä poikakaloista tyttökaloja!

"Ei tämä ole enää satua, tämähän on painajainen!" huusivat kaikki maailman vanhemmat yhteen ääneen nähtyään hirviöiden pelästyttämät lapset. Niimpä vanhemmat kerääntyivät yhteen vaatiakseen vaatteiden tekijöitä kieltämään pikkuhirviöt tehtaistaan ja vaatteistamme ikuisiksi ajoiksi. Moni vaatemerkki suostui vanhempien vaatimuksiin, mutta moni ei.

Tällä sadulla ei ole vielä onnellista loppua. Sinä voit kuitenkin auttaa meitä saavuttamaan sellaisen.

Pyydä omaa lastasi, kummilasta tai naapurin tähtisilmää piirtämään meille pikkuhirviö. Toki voit piirtää sellaisen meille itsekin, emme ole niin nirsoja. Pikkuhirviöt tunnistaa siitä, että ne näyttävät kilteiltä ja viattomilta, mutta ovat todellisuudessa hyvin ilkeitä. Ne piileskelevät vaatteissa ja aiheuttavat paljon ongelmia päästessään vapaiksi luontoon.

Ota kuva valmiista piirrustuksesta ja jaa se meille sosiaalisen median kautta. Kokoamme hirviögallerian, jotta saamme levitettyä Detox-kampanjaamme. Haluamme että vaateteollisuus luopuu vaarallisista kemikaaleista koko tuotantoketjuissaan. Tähän mennessä jo 18 suurta brändiä on sitoutunut Detox-periaatteisiin (mm. H&M ja Levis).

Haluamme käyttää vaatteita joissa ei ole pikkuhirviöitä, ja uskomme että sinäkin haluat. Kerro hirviöistä kaikille, ja pyydä myös heitä jakamaan tietoa. Mitä useampi tietää tästä, sitä paremmin voimme vaatia pikkuhirviöiden lopullista kieltämistä!

Voit jakaa kuvan meille montaa eri kautta. Twitteriä ja Instagramia käyttäessäsi muista tägätä kuvaan @greenpeacesuomi sekä #pikkuhirviöt #detox 

Facebook
Twitter  
Instagram 

Tutustu myös pieneen hirviöoppaaseemme: