EDIT 3.5.2013: Alkuperäiseen postaukseen jäänyt väärä kerroin (2,5) superkrediiteille, korjattu oikeaksi (1,5) ja laskelmat päivitetty sen mukaan. Pahoittelemme!

EU:ssa tehtiin eilen suuria päätöksiä yleisen mediahuomion ulkopuolella, kun europarlamentin ympäristövaliokunta äänesti uusien autojen päästörajoituksista. Seuraavaksi päästörajoitukset todennäköisesti etenevät jäsenvaltioiden ja EU:n komission välisiin neuvotteluihin eli ns. trialogiin.

Liikennepäästöt ovat tärkein päästökaupan ulkopuolella oleva päästöjen lähde EU:ssa ja siksi niiden vähentäminen on erittäin tärkeää ilmastonmuutoksen torjumisen kannalta. Autojen päästöjen vähentäminen tarkoittaa käytännössä öljynkulutuksen vähentämistä, joten tehokkuuden noustessa myös tarve etsiä öljyä entistä epätoivoisemmista ympäristöistä, kuten pohjoisnavan jään alta, vähenee.

Ympäristövaliokunta päätti, että EU:n sitovia päästövähennyksiä jatketaan vuodelle 2025. Vuoden 2025 tavoitetaso olisi 68-78 grammaa hiilidioksidia per ajettu kilometri. Täysin hämärän peittoon jää, mitä tavoitteeseen kirjatulla haitarilla oikeastaan haetaan. Lisäksi haitarin alapää eli 68 grammaakin on paljon korkeampi taso kuin mihin selvitysten mukaan olisi haluttaessa päästy. Kohtuullisten päästövähennysten jatkuminen 2020-luvulla on silti ihan hyvä merkki.

Valitettavasti europarlamentin ympäristövaliokunnan enemmistö kuitenkin päätti alistua teollisuuden vedätykseen ja hyväksyä tavoitteisiin ns. superkrediitit erityisen vähänpäästöisille autoille. Käytännössä järjestelmä toimii niin, että kaikkein vähäpäästöisimmät autot, esimerkiksi sähköautot, lasketaan yhden sijaan 1,5 kertaa laskettaessa kaikkien autojen päästöjen keskiarvoa. Käytännössä kyseessä on porsaanreikä, joka kohottaa uusille autoille sallittuja päästöjä antamatta tuomatta mitään lisää.

Tästä hieman monimutkaisesta asiasta löytyy selventävä infografiikka (englanniksi): 

 

Jos siis europarlamentaarikkojen ehdottamat 1,5-kertaiset superkrediitit hyväksytään, 95 gramman hiilidioksidiraja nouseekin käytännössä yli 96 gramman). Lisäksi automaa Saksa ajaa ehdotusta, jossa ylijääneitä päästökiintiöitä saisi siirtää vuosilla eteenpäin. Tämä järjestelmä nostaisi päästöjä entisestään.

Europarlamentaarikot ovat nyt antaneet äänensä, seuraavaksi vuorossa ovat EU:n jäsenmaiden hallitukset. Yli 64 000 ihmistä on vaatinut kampanjassamme öljynkäytön vähentämistä, autojen CO2-päästöjen puolittamista ja siten ilmastonmuutoksen hillitsemistä. Tämä ei ollut aivan tarpeeksi kaikkien tavoitteiden saavuttamiseksi, mutta varmasti vaikutti osaltaan varsinkin vuoden 2025 tavoitteen hyväksymiseen.

Seuraava tavoitteemme on kerätä 100 000 nimeä vetoomukseemme ja toimittaa se hallituksille ympäri Eurooppaa. Auta meitä allekirjoittamalla, ja twiittaamalla poliitikoille jotta he tajuavat mitä oikeasti vaadimme! 

Jaoimme eilen ennen äänestystä vaatimuksemme europarlamentaarikoille myös sarjakuvan muodossa, jonka avulla halusimme osoittaa että he voisivat olla sankareita äänestämällä vihreämmän tulevaisuuden puolesta. Lue lyhyt sarjakuva ja katso miten päästömörkö olisi päihitettävissä: