Espoon kaupunginvaltuusto käsitteli maanantai-iltana ensimmäisenä valtuustoaloitetta, jonka mukaan Neste Oilin palmuöljydieselin käytöstä tulisi luopua pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä. Valtuutetut hyväksyivät kaupunginhallituksen ehdotuksen siitä, että YTV:n keväinen lausunto riittää vastaukseksi Vihreiden Tiina Elon aloitteeseen. YTV:n lausunnossa muun muassa sanotaan, että ei missään muodossa oteta kantaa raaka-ainekysymyksiin, mutta kuitenkin luotetaan siihen, että Neste Oil on vastuullinen toimija, koska se näin sanoo. Espoon valtuuston päätökseen kirjattiin Vihreiden ajama toivomus siitä, että käynnissä olevan kokeilun jälkeen tulee ”mahdollisuuksien mukaan” luopua raaka-aineista, jotka eivät ole kestävällä pohjalla.

Syksyn mittaan valtuustoaloitteita käsitellään Vantaan ja Helsingin kaupunginvaltuustoissa. Näiden valtuutettujen on otettava espoolaisia selkeämmin kantaa asiaan. Pääasiassa valtion omistamalle yritykselle on annettava selkeästi se viesti, että metsätuhoa ja ilmastonmuutosta pahentavista raaka-aineista valmistettuja polttoaineita ei hyväksytä. Neste Oil lisää pääasiassa palmuöljystä valmistetun NExBTL-dieselinsä tuotantoa niin massiivisesti, että se väistämättä lisää painetta perustaa yhä lisää plantaaseja suosademetsiin Kaakkois-Aasiassa.

Helsingin kaupunki on valmistelemassa ensimmäistä globaalin vastuun strategiaansa ja esiselvityksen on määrä valmistua lokakuun loppuun mennessä. Mikäli kaupunginvaltuutetut eivät sanoudu irti palmuöljydieselin käytöstä, on turha puhua vastuun kantamisesta globaalisti. Neste Oil pyrkii maailman suurimmaksi biopolttoaineen valmistajaksi ja investoi nimenomaan palmuöljyyn biodieselinsä raaka-aineena. Näin yritys lisää metsätuhoa ja ihmisoikeusongelmia Kaakkois-Aasiassa. Pääkaupunkiseudun valtuustoissa on kieltäydyttävä tukemasta maailmanlaajuisesti pahenevaa ongelmaa, palmuöljyn tuotantoa.

Alkukesästä perustettu Helsingin Seudun liikenne -kuntayhtymä aloittaa toimintansa ensi vuoden alusta ja sillä on huomattavasti valtaa sen suhteen, mitä vielä käynnissä olevan kokeilun jälkeen päätetään tehdä. Kaupunginvaltuutettujen on kannettava vastuunsa ja annettava HSL:n hallituksen jäsenille selkeä viesti siitä, että palmuöljystä valmistettua polttoainetta ei hyväksytä pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä.

Maija Suomela

PS. Helsingin seudun joukkoliikenteestä vastaavan kuntayhtymän hallitukseen on valittu mielenkiintoista väkeä. Esimerkiksi Perussuomalaisten Arto Välikangas on sitä mieltä, että liikenteen sujuvuutta parannettaisiin lisäämällä parkkipaikkoja ja laskemalla yksityisliikenteen veroja!