Greenpeacen "kohuvaalikone" avattiin uudelleen.

Kohuvaalikoneemme on julki osoitteessa www.greenpeace.fi/vaalikone

Kohu on kuitenkin lystikästä suurentelua, sillä Ilta-Sanomat uutisoi "Greenpeacen narahtaneen vaalikonetempusta". Kyseessä on siis julkaisemamme vaalikone, joka käyttää olemassaolevien vaalikoneiden dataa. MTV3 ja Kauppalehti vaativat poistamaan koneen verkosta, sillä käytimme ensin dataa näistä koneista. Narahtamiseksi tapahtunutta voi tuskin väittää, sillä soitimme aikeistamme itse heidän vaalikoneensa toteuttaneen yrityksen asiakaspalveluun ennen kuin olimme tiedottaneet koneen julkaisusta.

Vaalikoneemme on nyt julkaistu avoimeen tiedonvälitykseen uskovien YLEn, Helsingin Sanomien ja Polttavan kysymyksen datalla. Kiitos näille.

Olemme siis valikoineet eri vaalikoneista ympäristöön liittyviä kysymyksiä, ja hakeneet www.greenpeace.fi/vaalikoneehdokkaiden vastaukset niihin.

Vaalikoneemme järjestää ehdokkaat ympäristömyönteisimmästä asenteesta kielteisimpään sen perusteella miten ehdokkaat ovat vastanneen ympäristöaiheisiin kysymyksiin.

Ei, omia kysymyksiä ja vastauksia Greenpeacen koneessa ei ole, koska silloin kysymyksiimme olisivat vastanneet vain harvat ehdokkaat. Nyt mukana on kattavasti ehdokkaita jokaisesta puolueesta ja vaalipiiristä.

Voit hakea ehdokasta valitsemalla vaalipiirin ja puolueet tai kirjoittamalla ehdokkaan nimen. Näet ympäristömyönteisen asenteen prosenttilukuna 0-100 %, ja voit tarkastella ehdokkaan yksittäisiä vastauksia. Kysymysten aihepiirit ovat ydinvoima, ilmastolaki ja luomuruoka.

Kansanedustajaehdokkaan mielipiteet voi tarkistaa vaikka kesken vaalitilaisuutta tai kadulla käyttämällä vaalikoneen mobiiliversiota osoitteessa m.greenpeace.fi

Äänestäthän vaaleissa viisaasti. Toivottavasti vaalikoneemme auttaa sinua löytämään ympäristömyönteisen ehdokkaan!

-Veera Juvonen, verkkotuottaja