Kauniin mainonnan, catwalk-glamourin ja täydellisesti hoidettujen kynsien takana on maailma, jota teollisuus ei tahdo sinun näkevän. Vielä vähemmän se tahtoo sinun puhuvan siitä.

Tämä maailma on pimeä, likainen ja täynnä näkymättömiä uhkia. Se perustuu myrkkyriippuvuuteen, joka tuhoaa vesistömme vähitellen.

Mutta kuten kaikilla salaisuuksilla, myös tälläkin on mahdollisuus paljastua. Tänään, Maailman Vesipäivänä, me paljastamme muotiteollisuuden salaisuuden maailmalle sinun avustuksellasi.

 

Kansainväliset muotibrändit myrkyttävät jokemme

Tekstiiliala on kolmanneksi suurin teollisen jäteveden lähde Kiinassa, missä jopa 70 prosenttia joista, järvistä ja tekojärvistä on saastunut. Viimeisin tutkimuksemme kuitenkin paljastaa, että saastuminen ei rajoitu vain maihin joissa on raskasta teollisuutta, vaan myrkkyjä leviää kaikissa maissa joissa vaatteita myydään ja pestään. Tähän yhdistettyjen brändien listalla ovat muodin raskassarjalaiset Ralph Lauren, Calvin Klein ja G-Star, joiden tuotteet sisältävät kemikaaleja jotka hajoavat vedessä muodostaen myrkyllisiä ja hormoneja häiritseviä aineita.

Maailman Vesipäivä

Muistuttaakseen ihmisiä Maailman Vesipäivästä, Greenpeacen aktivistit ja vapaaehtoiset paljastivat muotiteollisuuden pienet, likaiset salaisuudet useissa kohteissa ympäri maailmaa: aina Jakartalta Tukholmaan ja Madridista Bangkokiin asti. Yleisön edustajia pyydettiin mukaan pesemään myrkytöntä maalia pois julisteista, joita oli sijoitettu kaupunkeihin ja jokirantoihin, paljastaen muotiteollisuuden myrkyllisen salaisuuden shoppailijoille ja ohikulkijoille.

Lisää aktiviteetteja on myös Filippiineillä, Meksikossa, Thaimaassa ja Indonesiassa. Näissä maissa kehotetaan poliitikkoja tiukentamaan lainsäädäntöä myrkyllisten kemikaalien käytön ympärillä ja lisäämään läpinäkyvyyttä kemikaaleille, joita muotiteollisuus ja muut sektorit nykyään vapauttavat luontoon.

Muotiteollisuutta tulee painostaa jatkuvasti, jotta se luopuisi myrkkyriippuvuudestaan.

22. maaliskuuta 2012

Maailman Vesipäivänä Greenpeacen aktivistit, vapaaehtoiset ja yleisö puhdistivat myrkyttömällä maalilla maalattuja julisteita useissa kaupungeissa ympäri maailmaa. Tapahtuma on osa Detox-kampanjaa.

 

Tie myrkkyvapaaseen tulevaisuuteen:

Kiitos sinun apusi, kuusi suurta kansainvälistä urheiluvaate- ja muotibrändiä ovat tähän mennessä lupautuneet eliminoimaan kaikki vaaralliset kemikaalit tuotantoketjuistaan ja tuotteistaan vuoteen 2020 mennessä. Kun mietitään ongelman valtavuutta, muidenkin brändien olisi osallistuttava.

Kello tikittää myös niille brändeille, jotka ovat luvanneet puhdistautua. Jokainen päivä minkä he harkitsevat, tarkkailevat, mittaavat ja viivyttelevät toimimista, meidän vesistömme myrkyttyvät pysyvillä, myrkyllisillä ja hormoneja häiritsevillä kemikaaleilla. Useille kaikkein vaarallisimmista kemikaaleista on vaihtoehtoja. Brändien täytyy asettaa kunninahimoisia takarajoja kemikaalien täydelliseen eliminoimisen ajoitukselle, ja sitten ryhtyä toimiin.

Puheiden aika on ohi.

Osallistu toimintaan tänään jakamalla tämä tarina ystävillesi ja perheellesi. Näin autat kasvattamaan tietoisuutta muotiteollisuuden pienestä, likaisesta salaisuudesta.

Tommy Crawford on Detox-kampanjan strategisen viestinnän johtaja. Voit seurata häntä twitterissä @theecowarrior