EuvsCO2

Saksan autoteollisuutta pelottaa sitoutua ilmastopäästöjen vähentämiseen. Niinpä se huutaa apua Saksan liittokansleri Angela Merkeliltä. Saksan autoteollisuusliitto VDA:n johtaja Matthias Wissman kirjoitti tällä viikolla Merkelille ja valitti, miten tiukemmat autojen päästörajoitukset ovat haitaksi autoteollisuudelle. Wissman pyysi Merkeliä vastustamaan uusia päästömääräyksiä, joista päätetään Brysselissä juuri nyt.

Mikä sitten harmitti Wissmania niin paljon? Yli puoli miljoonaa Greenpeacen tukijaa sai Euroopan suurimman autovalmistajan Volkswagenin lupaamaan, että se aikoo saavuttaa tiukemmat päästörajat. Tämä lupaus on eri linjassa muun saksalaisen autoteollisuuden ja Saksan hallituksen näkemyksen kanssa. Lupaus antoi uutta toivoa hiilidioksidipäästöjen leikkaamisesta ja maailman öljyjanon sammuttamisesta. Greenpeacen uusi vetoomus vaatii nyt eurooppalaisia poliitikkoja äänestämään tiukempien rajoitusten puolesta.

Saksan autoteollisuusliitto VDA ja Saksan hallitus ovat soma parivaljakko, mutta muodostavat ison uhan uusien, hiilidioksidipäästöjä leikkaavien lakien läpimenemiselle. Uusi laki voisi puolittaa autojen päästöt vuoteen 2025 mennessä. Bensasyöppöjä autoja valmistavat BMW ja Daimler kuitenkin tuntevat itsensä uhatuiksi. BMW murjottaa, koska heidän mielestään uudet standardit olisivat “mahdottomia toteuttaa”. Heidän edustajansa tapaavat nyt eri Euroopan maiden hallituksia ja yrittävät saada nämä äänestämään heikommista päästörajoista. 

Jos poliitikot uskovat autopomojen väittämiä, eurooppalaiset autot pysyvät samalla kaistalla kohti saastunutta ja hyvin öljyriippuvaista tulevaisuutta. Autoteollisuus kärsii ilmeisesti myös muistinmenetyksestä, sillä kun vuonna 2008 EU hyväksyi autojen hiilidioksidipäästörajoitukset, autoteollisuus väitti että nämä koituisivat heidän kohtalokseen. Todellisuudessa monet autovalmistajat ovat saavuttaneet nuo tavoitteet jo ennakkoon.

Jo 78 000 ihmistä on allekirjoittanut vetoomuksemme. Meillä on edelleen mahdollisuus saada hallituksemme lopettamaan Saksan autoteollisuuden kuunteleminen ja tehdä tyhjäksi Saksan hallituksen aikeet. Allekirjoita vetoomuksemme ja auta saamaan aikaan tiukat päästörajat.

Näytetään yhdessä Saksan autoteollisuudelle, ettei hallitukselle valittaminen auta. Vuoden 2025 tavoite on paras tapa puhdistaa autot ja käyttää vähemmän fossiilisia polttoaineita. Merkelin ja muiden maiden päättäjien on jätettävä huomioimatta autoteollisuuden ehdotukset ja annettava selkeät tavoitteet ilmastopäästöjen leikkaamiselle.