Viime vuonna suomalainen aktivisti Sini Saarela oli mukana pysäyttämässä öljynporauksia Prirazlomnajalla, Venäjän Arktiksella. Venäläinen öljy-yhtiö Gazprom suunnittelee nyt uusia öljynporaushankkeita alueella, mutta me emme luovuta.

Taistelu Arktiksen puolesta jatkuu. Kaikki eivät voi pysäyttää öljynporauslauttoja, mutta jokainen voi tehdä jotakin – yhdessä voimme kasvattaa maailmanlaajuista liikettä ja vaikuttaa maapallon tulevaisuuteen!

Ice Ride rullaa kotikadullesi!

Valokuva: Greenpeace / Teemu Silván

Ice Ride on maailmanlaajuinen pyöräilytapahtuma, jonka tarkoituksena on näyttää öljy-yhtiöille, että meitä Arktiksen suojelijoita on valtavasti emmekä aio antaa kenenkään tuhota Arktista.

 

Osallistuminen ei voisi olla helpompaa. Sinun täytyy vain pukeutua valkoiseen, ottaa kulkuvälineesi mukaan ja rullata paikan päälle. Kulkuväline voi olla polkupyörä, potkulauta, rullaluistimet tai mikä tahansa muu rullilla kulkeva menopeli. Tapahtumapäivä on sunnuntai 15. syyskuuta. Suomessa tapahtumia järjestetään Helsingissä, Tampereella, Turussa, Oulussa ja Jyväskylässä. Oletko mukana? 

Syyskuussa merijään sulaminen saavuttaa ikäviä ennätyksiä. Ilmastonmuutoksen vaikutukset näyttäytyvät silloin jäätävän kirkkaasti, erityisesti Arktiksella. Historia kuitenkin todistaa, että yhdessä pystymme tekemään mahdottomasta mahdollista. Tyranneja on syösty vallasta, lakeja on kumottu ja metsiä sekä meriä on suojeltu tavallisten ihmisten yhteistyön tuloksena. Meillä ei ehkä ole yhtä paljon rahaa kuin Gazpromilla, mutta meillä on jotain mitä he eivät ikinä tule saavuttamaan – miljoonia samalla tavalla ajattelevia ihmisiä ympäri maailmaa.

Arktiksen pelastaminen on maraton, ei pikajuoksu. Ice Ride on yksi askel tällä eeppisellä taipaleella. Syyskuun 15. päivänä laitamme yhdessä polkimet liikkeelle satojen muiden samanmielisten ihmisten kanssa. Olethan sinäkin mukana?