sademetsa_nesteoil450px.png

Kun Nesteen faktat loppuvat, jää vain jankkaus. Julkistimme eilen todisteita siitä, miten Neste Oilin palmuöljyntuottaja IOI raivaa vastoin omia ja Nesteen lupauksia sademetsää Indonesiassa. Lisäksi IOI polttaa laittomasti metsää ja maata sekä hakkaa uhanalaisten orankien elinalueita.

Neste kommentoi tuoreeltaan tiedotteella: "Neste Oil edellyttää bioraaka-aineiden toimittajiltaan sitoutumista kestävään kehitykseen". Niinpä varmaan. Samaahan Neste on jankannut palmuöljydiesel -projektinsa alusta asti. Edellytetään sitä ja edellytetään tätä. Kun nyt todistetaan että IOI on sitoutunut lähinnä toimintansa laajentamiseen seurauksista välittämättä, Nesteen innovatiiviset ideanikkarit eivät keksi muuta kuin: "Neste Oil edellyttää bioraaka-aineiden toimittajiltaan sitoutumista kestävään kehitykseen".

Liitteenä Nesteen tiedotteessa kerrattiin taas yhtiön periaatteet joita se edellyttää toimittajiltaan. Esimerkiksi lakien noudattamista. Ja me kun juuri osoitimme, että IOI polttaa metsää ja maata laittomasti kaikilla Indonesian plantaaseillaan. Mutta ei. Nesteen kommentti on että "lakien noudattamista edellytetään".

Tänään Hesarissa toimitusjohtaja Rinne ei halunnut kommentoida väitteitämme suoraan. Sen sijaan hän sanoi: "..ostamme kestävän kehityksen periaatteiden mukaan tuotettua raaka-ainetta. Hyväksymme niiden mukaisesti toimivan toimittajan."

Pyöritetäänkö levy vielä uudestaan? Nesteen tuntien vastaus on kyllä.