Tommy Lindgren ja jääkarhu

Greenpeace osallistui 25.-26.5 järjestettyyn Maailma kylässä -festivaaliin Arktiskampanjan merkeissä. Helsingin Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla viihtynyt festivaalikansa sai seurakseen jääkarhuja, jotka etsivät apua Arktiksen pelastamiseen. Auta pelastamaan Arktis!

JääkarhunhalauksiaJääkarhunhalauksia

JääkarhunhalauksiaJääkarhunhalauksia

Greenpeacen jääkarhuvieraat viihtyivät ihmisten keskuudessa hyvin ja halauksia vaihdettiin useaan otteeseen. Myös jääkarhun tassuun tartuttiin ennakkoluulottomasti.

Tartu jääkarhua tassuun

Tartu jääkarhua tassusta kiinni

Jääkarhun kanssa tuttavuutta tekivät myös Don Johnson Big Bandin Tommy Lindgren ja PMMP:n ihanat Paula ja Mira. Tommy, Paula ja Mira halusivat osoittaa tukensa öljy-yhtiöiden ja teollisen kalastuksen uhkaamalle Arktikselle.

Tommy ja jääkarhu

Shell on yksi niistä yhtiöistä, jotka ahneuksissaan ryntäävät Arktikselle uusien öljyvarantojen houkuttelemina, vaikka fossiilisten polttoaineiden polttaminen lämmittää ilmastoa. 75% arktisesta merijäästä on sulanut kolmenkymmenen vuoden aikana ja nyt Shellin kaltaiset öljy-yhtiöt kärkkyvät jään alta paljastuvia öljyvarantoja. Shellin (ja kenen tahansa) öljynporaussuunnitelmat Arktiksella ovat monesta eri syystä huono idea.

PMMP ja jääkarhu 

Greenpeacen Arktiskampanja näkyi Maailma kylässä -festivaalilla myös Don Johnson Big Bandin keikalla, kun Petteri Sariola pukeutui siniseen Save The Arctic -paitaan. 

Petteri Sariola

Don Johnson Big BandSave the Arctic by the base!

Tommy Lindgren 

Se mitä tapahtuu Arktiksella ei jää Arktikselle, vaan se vaikuttaa koko maapallon ilmastoon. Arktiksen puolustajia on jo lähes kolme miljoonaa ja Arktis tarvitsee myös sinun apuasi.

JääkarhunhalausJääkarhun kanssa

Liity joukkoihin allekirjoittamalla vetoomus ja auta pelastamaan Arktis!

Greenpeace Maailma Kylässä -festivaalilla

Kuvat: Jussi Karnijoki/Greenpeace (paitsi ensimmäinen kuva, joka on Tommy Lindgreniltä.)