Moi kaikki! Nimeni on Anna K, ja työskentelen Greenpeacen kansainvälisessä päämajassa Amsterdamissa.

Joulukuun viides oli kansainvälinen vapaaehtoisten päivä. Päivän kunniaksi haluaisin sanoa isot kiitokset kaikille Greenpeacen 14 637 vapaaehtoiselle ympäri maailman heidän panoksestaan vihreämmän ja rauhallisemman maailman puolesta.

Barbie ja muutama sumatrantiikeri ovat Greenpeacen vapaaehtoisia

Rahallisten tukijoidemme ja miljoonien kyberaktivistiemme lisäksi Greenpeace ei selviäisi ilman vapaaehtoisiamme, jotka antavat niin paljon aikaansa ja energiaansa Greenpeacelle joka kuukasi.

"Haluan todella olla aktiivinen sellaisessa suuressa ja vahvassa organisaatiossa kuin Greepeace. Tällä tavoin voin vaikuttaa, ja en vain lähiympäristööni, vaan maailmanlaajuisiin ympäristöongelmiin. Ja ennen kaikkea, saan tutustua niin moneen fantastiseen, luovaan ja mielenkiintoiseen ihmiseen." -Kerstin Lehmann, Greenpeacen vapaaehtoinen, 44 vuotta

Vapaaehtoisiimme kuuluu satoja, jotka ovat valmistautuneita väkivallattomaan suoraan toimintaan, sekä tuhansia muita jotka nostavat ympäristötietoisuutta tekemällä käytännön töitä ja levittämällä poliittista näkemystään paikallisissa yhteisöissään. Yhdessä he pitävät pöytiä, asentavat aurinkopaneeleita, keräävät nimikirjoituksia, järjestävät leffailtoja ja mielenilmauksia, lobbaavat poliitikkoja, ja pitävät puheita Greenpeacen toiminnasta kouluissa ja paikallisyhdistyksissä. Ja usein nämä samat ihmiset ovat myös lahjoittajia ja verkkoaktiiveja.

Jos haluat ruveta Greenpeacen aktivistiksi ota yhteyttä Greenpeace Nordiciin.
Tiedämme että 3000 työntekijäämme ympäri maailman eivät voi korjata kaikkia maailman vääryyksiä toimistoistaan ja laivoiltaan. Jos haluamme johdattaa maailmaa kestävälle tielle, tarvitsemme lisää aktivisteja toimimaan omassa lähiympäristössään, yhteisöissään, talouselämässä ja politiikassa.

"Minulla on yksi vahva usko: yksilöt voivat muuttaa maailmaa kykyjensä ja uskonsa avulla. Minulle Greenpeace on ryhmä yksilöitä. Siksi olen mukana." Mira Vavroch, Greenpeacen vapaaehtoinen

Ydinvoimatynnyrit hengailemassa vapaaehtoisesti eduskuntatalon edustalla kesällä 2010