Kampanjamme Nesteen sademetsädieseliä vastaan on tuottanut paljon positiivista palautetta. Muodikkaassa Facebook-ryhmässä on melkein 1000 jäsentä ja feedback kaduilla, huoltoasemilla ja netissä on ollut pääsääntöisesti positiivista. Kuka hullu nyt haluaisi tahallaan tankata sademetsiä hävittävää polttoainetta. Etenkin orankipukuiset mielenosoittajat ja infon jakajat ovat keränneet sympatiaa.

Mutta löytyyhän tästä moniarvoisesta yhteiskunnastamme toisenlaisiakin mielipiteitä. Eduskunnan ympäristövaliokunnan jäsen Pauliina Viitamies ilmoittaa blogissaan, että Greenpeacen palmuöljyasia on "varmasti hyvä ja kannatettava", mutta aikoo silti ihan vasiten tankata Nesteellä jatkossakin. Ai miksikö? No, siksi että Greenpeacen orankien mielenosoitukset vievät vanhustenhoidon voimavaroja. Juu, luit oikein. Ei ihme että politiikan arvostus laskee, kun vastuullisissa asemissa olevat ihmiset ovat järjenkäytössään tällaisia. Mutta meitähän on moneen junaan.

Toivoa sopii, että KEPA:n eilen aloittama Tiedä mitä tankkaat -kampanja tavoittaisi kansanedustajia. Ehkä uhanalaisten orankiemme ärsyttämä Viitamieskin voisi KEPA:n materiaaleihin tutustuttuaan harkita Nesteellä tankkaamistaan uudestaan: 850 miljoonan aliravitsemusta kärsivän ihmisen joukoon mahtunee myös vanhuksia, joiden hyvinvointi tuntuu olevan erityisen lähellä hänen sydäntään.

Matti Liimatainen