Stormtrooper

Volkswagen ilmoitti uusista vihreiden autojen tavoitteesta.

VW:n ilmoitus on askel oikeaan suuntaan, mutta paljon on vielä tehtävissä.

Aikaisemmin tällä viikolla VW ilmoitti erityisistä parannuksista autoihinsa, jotka vähentävät päästöjä, sekä ylittävät tämän hetken Eurooppalaiset päästövähennystavoitteet. Emme juhli vielä menestystä - olemme kaukana siitä - mutta epäilemättä suurin osa tähän astisista saavutuksista johtuu puolen miljoonan Jedin vaatimuksista, jotta VW sitoutuisi siihen vihreään imagoon, jonka se on antanut itsestään.

Lyhyesti, Kapinalliset ovat vahvoilla ja homma toimii!

VW voi silti tehdä vielä niin paljon enemmän. Autojätti ilmoittaa nyt ylittävänsä eurooppalaiset autojen päästövähennystavoitteet, jotka ovat asetettu vuodelle 2015, mikä on ironista - kun päästövähennystavoitteista neuvoteltiin, VW ja muut autovalmistaja lobbasivat menestyksekkäästi heikentääkseen niitä. Autovalmistajia ei ole uskominen asioissa, jotka koskevat ympäristötavoitteita.

VW:n täytyisi nyt sitoutua tuleviin eurooppalaisiin tavoitteisiin, joista parhaillaan puhutaan. Lisäksi sen pitäisi olla todella kunnianhimoinen, ja sitoutua ylittämään nuo tavoitteet. VW on jo osoittanut omaavansa insinöörejä, joilla on tarpeeksi tietotaitoa tehdä parempia tuloksia kuin lain minimivaatimus edellyttää, joten on valitettavaa, että se vieläkin
kieltäytyy 95g hiilidioksidia/km tavoitteesta vuoteen 2020 mennessä.

Joten kapina VW:n pimeää puolta vastaan jatkuu, kunnes se todella on maailman vihrein autovalmistaja.

Liity kapinaan nyt!

Alkuperäinen teksti 8.3., suomennos Marko Lyden