Päivitys:Tiura totesi vielä erikseen, että kokoomuksen marssijärjestys energiapolitiikassa on selvä: energiatehokkuus, uusiutuvat ja viimeisenä ydinvoima. Mitenhän kokoomuksen malli kolmesta ydinvoimalasta eli ydinvoimakapasiteetin kolminkertaistamisesta nykytasolta vuoteen 2030 mennessä sopii tähän?
Päivityksen korjaus: Tiura ei tietenkään lipsauttanut y-sanaa myöskään jälkimmäisessä puheenvuorossaan, vaan järjestys oli: energiatehokkuus, uusiutuvat ja viimeisenä päästöttömät energiamuodot.

Kansanedustaja Marja Tiura piti juuri kokoomuksen ryhmäpuheenvuoron hallituksen ilmastopoliittisesta tulevaisuusselonteosta. Täytyy sanoa, että pisteet Tiuralle luovuudesta ja innovatiivisuudesta - puheenvuoro oli pisin tähän mennessä kuulemani kokoelma ydinvoimaan viittaavia kiertoilmauksia. Verbaaliakrobatiallaan Tiura onnistui välttämään kokonaan y-sanan käytön.

Hävettääkö kokoomusta niin paljon olla ulkomaisten ydinvoimayhtiöiden juoksupoikana, että ydinvoima-sanaa ei kehdannut käyttää? Uusiutuvat energialähteet ja energiansäästö esiintyivät puheessa ainakin kymmenen kertaa ihan nimeltä mainiten.

Lauri Myllyvirta