Kun ei päättäjille mene perille viesti muilla keinoin, on parasta turvautua kansalaistottelemattomuuteen (joka ei siis tarkoita paikkojen tuhoamista tai ihmisten vahingoittamista, niin kuin monet Suomessa tuntuvat luulevan).

Washingtonissa alkaa tänään mielenilmaus, jossa ihmiset -mukana mm. tunnettu ilmastotutkija James Hansen (NASA:n Goddard Institute for Space Studies -tutkimuslaitoksen johtaja)- vaativat hiilivoimasta luopumista. Ideana on piirittää Valkoiselle talolle, Yhdysvaltojen kongressille ja muille Capitol-kukkulan hallintorakennuksille lämpöä tuottava Capitol Power Plant -hiilivoimalaitos. Hansen on sanonut, että häntä ei haittaa pidätetyksi joutuminen. Hiilivoimassa on kysymys yksinkertaisesti liian vakavasta asiasta.

Kuten Al Gore on aikoinaan sanonut:

“I can’t understand why there aren’t rings of young people blocking bulldozers and preventing them from constructing coal-fired power plants.”

Kukakohan mahtaisi olla se suomalainen tutkija, joka ottaa ensimmäisen askeleen ja sanoo, nyt riittää tämä pelleily ja panee itsensä likoon tulevaisuuden puolesta?

Pohtii näin viikon alkuun
Virpi

PS. Suomessa Greenpeacen aktivisteja kävi viime viikolla Yhdysvaltain suurlähetystössä ilmaisemassa tukensa Yhdysvaltojen tämän päivän aktiviteeteille.

Washingtonin mielenilmauksesta lisää täällä.