Stop Shell

 

   

 

PÄIVITYS 18:40

Aktivistit ovat juuri poistuneet Fennicalta ja Nordicalta. Arctia vastasi huoleemme tiedotteella, sanoen että heidän tehtävänsä on tehdä Shellin operaatiosta turvallinen. Valitettavasti parhaatkaan jäänmurtajat eivät voi tehdä arktisesta öljynporauksesta turvallista – öljyteollisuus ei ole esittänyt mitään uskottavaa tapaa arktiseen öljyntorjuntaan.

Aktivistit tulivat alas laivoilta, mutta kampanja ei pääty tähän. Yli 250 000 ihmistä on jo vaatinut Shelliä lopettamaan arktisen öljynporauksen. Liity heihin. Me aiomme jatkaa ja vaatia myös Suomen hallitukselta vastausta siihen, miksi valtionyhtiömme edistää Shellin vaarallista arktista poraustyötä.  

Päivitys loppu.

Harjat matkassa Shellin kanssa öljyä poraamaan

Greenpeace Nordicin aktivistit osoittavat mieltään kahdella Helsingin hietalahden telakalla kelluvalla jäänmurtajalla. Sataman nostureista ja jäänmurtajista roikkuvissa banderolleissa lukee: Stop Shell / #SaveTheArctic. Laivoilla osoitetaan mieltä arkista öljynporausta vastaan. Mutta miksi toisilla aktivisteilla on mukanaan harjoja ja sankoja?

Suomalaiset jäänmurtajat Nordica ja Fennica ovat lähdössä kevään aikana kohti Alaskaa, auttamaan Shelliä arktisen öljynporauksen aloittamisessa. Arktiseen öljynporaukseen sisältyy tavallista suurempia riskejä, koska olosuhteet ovat ankarat. Riskiä lisäävät kylmyys, huono näkyvyys, kovat tuulet, rakenteiden jäätyminen, nopeasti muuttuvat jääolosuhteet ja suuret liikkuvat jäävuoret.

Jos tapahtuu onnettomuus, öljyntorjunta jäisessä vedessä on erittäin vaikeaa. Tavanomaiset tekniikat toimivat jään keskellä huonosti. Tämän vuoksi aktivistit toivat mukanaan jäänmurtajien miehistölle juuriharjoja, sankoja ja lapiota. Ne ovat kehittyneintä tekniikkaa öljyn puhdistamiseksi jäästä. Niitä jouduttiin käyttämään viime kevättalvella, kun rahtialus Godafoss ajoi karille Oslonvuonossa.

13. maaliskuuta 2012

Rahtialus Godafossin öljyvuodon siivoamistyötä Oslonvuonossa helmikuussa 2011. © Norwegian Coastal Administration

 

Meksikonlahden onnettomuuden yhteydessä öljytorjuntaan osallistui enimmillään 9700 alusta, 127 lentokonetta ja 47 829 ihmistä. Silti vuotaneesta öljystä saatiin kerättyä talteen 3 %. Tämä kertoo, kuinka epätoivoista harjaaminen on.

Jäänmurtajat ovat Suomelle välttämätön työkalu. Niitä tarvitaan, jotta teollisuuden tuotteet pääsevät maailmalle talvella ja ilman jäänmurtajia kauppojen hyllyt näyttäisivät kovin erilaisilta merijään aikaan. On häpeä, että suomalaisia jäänmurtajia ja niiden ammattitaitoista miehistöä aiotaan nyt käyttää karkeasti väärin arktisen öljyryntäyksen avaajina. Siksi Greenpeacen aktivistit protestoivat aluksilla Shellin öljynporausta vastaan.

13. maaliskuuta 2012

Rahtialus Godafossin öljyvuodon siivoustyöt Oslonvuonossa helmikuussa 2011. © The Norwegian Coastal Administration

 

Mitä sinä voit tehdä?