Maailman toiseksi suurin paperintuottaja Asia Pulp & Paper APP ilmoitti tänään uudesta metsien suojelun linjauksestaan, joka toteutuessaan olisi merkittävä käänne Indonesian metsätuhossa. APP ilmoittaa lopettavansa sademetsien ja suometsien raivaamisen. Indonesiassa on kaksi suurta sademetsiä merkittävässä mittakaavassa tuhonnutta kansainvälistä metsäjättiä, APP ja Asia Pacific Resources International APRIL.

Käänteeseen johti kansainvälisten ja paikallisten ympäristöjärjestöjen vuosikymmenen kestänyt kampanjointi. Greenpeace on viime vuosina paljastanut APP:n ja sen kansainvälisten paperi- ja pakkausmateriaaliasiakkaiden osallisuuden sademetsien hävittämiseen. Monet kansainväliset brändit ovat keskeyttäneet ostot APP:lta ja muotoilleet hankintapolitiikkaansa uusiksi Greenpeacen kampanjoinnin aiheuttaman julkisen paineen takia. Näiden joukossa on joukko suuria paperin ja kartongin käyttäjiä, kuten Adidas, Acer, Mattel, Danone, Disney, Nestlé, National Geographic, Lego, McDonalds ja Xerox.

Sademetsätuho Indonesiassa on maailman nopeinta. Metsien hävittäminen paperiteollisuuden ja palmuöljyviljelmien tarpeisiin aiheuttaa valtavat kasvihuonepäästöt, tuhoaa luonnon monimuotoisuutta ja aiheuttaa vakavia ihmisoikeusloukkauksia.

Lue lisää:

Englanninkielinen lehdistötiedote 5.2.2013: Major breakthrough in protection for Indonesia´s remaining rainforests

Greenpeace Indonesian metsävastaava Bustar Maitarin blogimerkintä englanniksi päivästä, jota hän pelkäsi, ettei koskaan näe: ”Today was a day I have at times feared might never come.”

Valokuvia Indonesiasta Greenpeace Internationalin sivuilla