Kesko jatkaa 100 miljoonan euron säästöohjelmaansa, mutta harkitsee silti uuden ydinvoimalan rahoittamista. Muistuta Keskoa siitä, mistä kannattaa säästää. Jakamalla tätä blogia rohkaiset Keskoa ja K-kauppiaita luopumaan ydinvoimasta.

Taloussanomat kertoi eilen, että Keskon pääjohtaja Matti Halmesmäen mukaan ”ydinvoimasähkö on ollut tähän asti kilpailukykyistä hinnaltaan, mutta uuteen ydinvoimalaan liittyy myös eettisiä kysymyksiä.” Tähän asti on siis jo historiaa, Rosatom ei tee ydinsähköstä jäljellä oleville suomalaisosakkaille halvempaa.

Tärkeintä ovat kuitenkin juuri ne eettiset kysymykset: meillä ei ole oikeutta jättää lukemattomille sukupolville säteilevää ydinjätettä.

Halmesmäki otti osavuosijulkistuksessa lyhyesti kantaa myös Fennovoiman ydinvoimahankkeeseen. Keskolla ei avoinna olevaa hanketta ole Halmesmäen mukaan erikseen mietitty, mutta Keskolla on mahdollisuus rahoittaa hanke, jos se etenee, hän sanoi.

 

S-ryhmä ja Atria ovat jo viisaasti luopuneet aikeistaan rahoittaa ydinvoimalahanketta. S-ryhmä liputti Yhteishyvä-lehtensä pääkirjoituksessa kesäkuussa tuulivoiman puolesta.

Keskon lisäksi ruokahuoltomme pelurit Valio ja Myllyn Paras pitävät yhä kiinni aikeistaan rahoittaa ydinvoimala Pyhäjoelle. Yrityksille kannattaa antaa asiakaspalautetta julkisesti, jos kommentteihinsa haluaa saada vastauksen ja muutkin tietoiseksi yritysten linjasta. Keskustele  esimerkiksi Facebookissa K-Supermarketin sivuilla.