Kulunut vuosi on ollut luonnolle haastava niin kotona kuin maailmallakin. Samaan vuoteen mahtuu monta tärkeää voittoa, joita sinä olet ollut saavuttamassa - kiitos siitä! Näiden seitsemän voiton kautta on hyvä siirtyä ensi vuoteen:

Metsän tarina päättyi onnellisesti

 

Lämmin kiitos tuestasi! Yhdessä saimme välitettyä UPM:lle viestin, että Haarikon luonto-arvoiltaan ainutlaatuiset metsät...

Julkaissut Greenpeace Suomi 19. tammikuuta 2015

Tammikuussa Greenpeace ja muut järjestöt yhdessä saivat metsäyhtiö UPM:n vetäytymään toistaiseksi pois Etelä-Savossa Haarikon metsiin suunnitelluista avohakkuista. Alue on ihastuttavien kuukkelien koti. Se on merkki siitä, että paikka on erityisen hieno. Tämän voi nähdä omin silmin Metsän tarina -elokuvassa, joka on kuvattu Haarikossa.

 

Ympäristöministeriö pelastui

 

Juuri tulleen tiedon mukaan ympäristöministeriötä ei aiota lakkauttaa!Kamppailu ympäristöministeriön puolesta on näytt...

Julkaissut Greenpeace Suomi 25. toukokuuta 2015

Sipilän hallituksen hyökkäys suomalaista luontoa kohtaan alkoi jo toukokuussa hallitusneuvotteluissa, missä harkittiin ympäristöministeriön lakkauttamista. Me olimme eri mieltä: henkeäsalpaavan upea luonto tarvitsee puolustajan. Vain viidessä päivässä yli 60 000 suomalaista vaati itsenäisen ympäristöministeriön säilyttämistä - ja näytti, kuinka voimakkaita voimme olla yhdessä. Ympäristöministeriö on olemassa yhä tänäkin päivänä.

Ydinvoiman vauhti alamäessä kiihtyy

 

Ydinvoiman aika on ohi! TVO ilmoitti juuri, että se ei aio edes hakea rakentamislupaa Olkiluodon neljännelle...

Julkaissut Greenpeace Suomi 13. toukokuuta 2015

Ydinvoimalla menee huonosti: ihmiset eivät halua sitä eivätkä sijoittajat pistä siihen rahojaan. TVO ilmoitti keväällä, että se ei aio enää hakea rakentamislupaa Olkiluodon neljännelle reaktorille. Hankkeen kaatumisen taustalla näkyy yleisempi trendi: aika on ajanut ydinvoimaloiden ohi. TVO:lla on täysi työ surkeasti epäonnistuneen Olkiluoto 3 kanssa - saa nähdä, tuleeko siitä ikinä valmista. Fennovoiman farssin tekohengittämiseen on tarvittu kroatialainen bulvaani, ministeri Rehnin takinkääntö ja viime hetken pelastusmanööveri Fortumilta. Näin epätoivoisia käänteitä emme uskoneet näkevämme, ja hankkeen eteneminen yllätti myös itsensä Vladimir Putinin. On selvää, ettei tämä voi jatkua - energian tulevaisuus on uusiutuva.

Ison valliriutan hiilisatamalta viedään rahat alta

 

MAHTAVIA UUTISIA! Sijoituspankit ovat kuulleet satojen tuhansien ihmisten äänen ja jättäneet Isoa valliriuttaa uhkaavan...

Julkaissut Greenpeace Suomi 11. elokuuta 2015

Kampanjoimme Australiassa, ettei Ison valliriutan päälle rakenneta jättiläismäistä hiilisatamaa. Järjetön hanke uhkaa koralliriuttaa, häkellyttävän monimuotoista vedenalaista ihmemaata, joka on muutenkin jo vaikeuksissa ilmastonmuutoksen takia. Australian hallitus haluaa yhä viedä hanketta eteenpäin, mutta viime vuoden aikana siitä tuli UNESCOn silmätikku. Sijoituspankit kuulivat satojen tuhansien ihmisten äänen - jo 13 pankkia on vetäytynyt kaivoksesta, mukaan lukien Australian oma Commonwealth Bank sekä kansainväliset jätit Barclays, HSBC ja Standard Chartered.

Shell luopuu arktisesta öljynporauksesta

 

SE ON SIINÄ! Shell lähtee Arktikselta! Öljynporaus Arktiksella on käännekohdassa ja öljyteollisuus on hävinnyt...

Julkaissut Greenpeace Suomi 28. syyskuuta 2015

Syyskuussa Shell ilmoitti lopettavansa toistaiseksi arktiset öljynporaushommat Alaskassa. Öljynporaus Arktiksella on osoittautunut lähinnä öljyteollisuuden kalliiksi haaveeksi. Tämä oli suuri voitto meille miljoonille ihmisille, jotka olemme tänä vuonna vastustaneet Shellin tuhoisaa hanketta. Olemme yhdessä näyttäneet, että seitsemän miljoonaa Arktiksen puolustajaa voittaa Shellin seitsemän miljardia dollaria. Pian Shellin ilmoituksen jälkeen Yhdysvaltain presidentti Obama laittoi öljynporausluvat jäihin Alaskan edustalla.

Helsingin valtuusto sulkee Hanasaaren hiilivoimalan

 

HIENOJA UUTISIA!Me voitimme! Helsingin kaupunginvaltuusto päätti juuri, että Hanasaaren hiilivoimala suljetaan....

Julkaissut Greenpeace Suomi 2. joulukuuta 2015

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti joulukuun alussa, että Hanasaaren hiilivoimala suljetaan. Tuhannet ihmiset vaativat hiilen polton lopettamista ja saivat äänensä kuuluviin – saastuttavan energian lähtölaskenta Suomessa on alkanut. Kesäkuussa energiayhtiö Helen julkaisi mallin, jonka avulla voimala voidaan sulkea ja sen tuottama lämpö korvata täysin uusiutuvalla energialla. Lopulta kaupunginhallitus päätyi esittämään voimalan sulkemista yksimielisesti ja valtuusto käynnisti selvitystyön siitä, miten hiilestä päästään kokonaan eroon.

 

Pariisissa sovittiin fossiilisen energian aika päättyneeksi

 

Tänään lähes 200 maata hyväksyi uuden ilmastosopimuksen, joka merkitsee fossiilisen aikakauden loppua. Maat hyväksyivät...

Julkaissut Greenpeace Suomi 12. joulukuuta 2015

Joulukuussa lähes 200 maata hyväksyi uuden ilmastosopimuksen, joka merkitsee fossiilisen aikakauden loppua. Maat hyväksyivät tavoitteeksi, että ilmaston lämpeneminen pysäytetään 1,5 asteeseen. Se tarkoittaa käytännössä, että fossiilisten polttoaineiden käyttö lopetetaan vuoteen 2050 mennessä. Konkreettiset teot ovat vielä kaukana tavoitteesta, mutta sopimus on käännekohta matkalla turvalliseen tulevaisuuteen. Pariisista alkaa liike, jonka avulla tulemme yhdessä pysäyttämään ilmastonmuutoksen.


Tämä vuosi on näyttänyt, että kun toimimme yhdessä, meitä ei voi pysäyttää. Juuri nyt ympäristön suojelijoita tarvitaan enemmän kuin koskaan. Meidän on yhdessä pidettävä huolta, että fossiiliset polttoaineet jätetään maahan, täysin uusiutuvaan energiaan siirrytään nopeasti maailman joka kolkassa, ja rakas, ihmeellinen luonto Suomen metsistä ja Pohjoiselta jäämereltä eteläisille koralliriutoille saa olla rauhassa. Ensi vuonna jatkamme ympäristön puolustamista. Olethan mukana?