Kymmenen päivää saartoa takana ja aktivistimme pysyvät yhä lujina. He auttavat paljastamaan metsärikoksia kuten laittomia hakkuita, orjuutta ja alkuperäiskansojen maiden riistämistä istumalla rahtilaiva Clipper Hopen ankkuriketjulla Sao Luisin satamassa, Brasiliassa.


Saimme apua hieman odottamattomalta taholta työhömme likaisen takkirautateollisuuden puhdistamiseksi ja Brasilian Presidentti Dilman huomion pitämisessä Amazoniin liittyvissä ongelmissa. Näyttelijä Q’orianka Kilcher vahvisti maanantaina Rainbow Warrior laivamme miehistöä liittymällä protestimme ankkurikiipeilijäksi. Hän on näytellyt muun muassa pocahontasta elokuvassa The New World (2005)  ja Kerrianne Telfordia sarjassa Sons of Anarchy. Tällä hetkellä hän jakaa aikansa alkuperäiskansojen auttamisen ja kuvauksien välillä.


Saavuttuaan alukselle hän ei ehtinyt edes hengähtää, kun hän pääsi jo tosi toimiin valmistautumalla seuraavan päivän kiipeilyyn. Aikaisin seuraavana aamuna hän kiinnitti varusteensa, kiisi vetten päällä Clipper Hopelle ja vietti kokonaiset kahdeksan tuntia  Amazonin paahtavan auringon alla kiinnittyneenä ankkurikettinkiin.


Kun luet tätä juttua, hän on todennäköisesti laivalla suorittamassa joka päiväsiä askareita kuten käytävien moppaamista tai kaiteiden kuuraamista. Q’orianka on ollut koko ajan ystävällinen sekä utelias ja hän sanoo tekevänsä kaikkensa auttaakseen Awa-heimoa, jonka on yksi maailman uhatuimmista heimoista.


Voit seurata Q’orianka Kilchen toimia twitterissä @qorianka. Hän varmasti arvostaa tukeasi. Tällä hetkellä hän on valmistautumassa seuraavaan päivään ja rauhanomaiseen, suoraan toimintaan Greenpeacen Rainbow Warrior aluksella.