Rainbow Warrior seilaa Amazonilla.

Presidentti Dilma on juuri allekirjoittanut Brasilian uuden metsälain. Metsien suojelun sijaan uusi laki mahdollistaa entistä suurempien metsäalueiden tuhoamisen Amazonin sademetsässä. Dilma ei piitannut siitä, että 80 prosenttia brasilialaisista vastusti kyseisiä muutoksia metsälakiin. Dilmasta on hyvää vauhtia tulossa yli 70 vuoteen Brasilian huonomaineisin presidentti ympäristöasioissa.


Viime viikolla Dilma yritti antaa ymmärtää, että hän käyttäisi veto-oikeuttaan uuden metsälain tuhoisimpiin asetuksiin. Eilen julki tulleet yksityiskohdat kuitenkin osoittavat, että hän ei tehnyt mitään toimia Amazonin sademetsän suojelemiseksi. Sen sijaan esimerkiksi aiemmin metsärikoksista tuomitut vapautetaan korvauksista uuden metsälain myötä. Brasilian hallitus on systemaattisesti ryhtynyt purkamaan ympäristönsuojelutoimenpiteitä ja tämä on nyt viimeisin isku Amazonin sademetsäalueelle.


Jos Dilma haluaa tosissaan suojella sademetsiä, hänen täytyy välittömästi korjata virheensä ja antaa tukensa metsälaille, joka pyrkii pysäyttämään metsäkadon Brasiliassa.


Tärkeintä on nyt muistaa, että Dilman uutta metsälakia ei ole vielä hyväksytty Brasilian parlamentissa. Meidän tehtävämme on nyt estää tämän uuden, tuhoisan metsälain voimaantuleminen. Tehdään yhdessä Amazonin metsäkadon pysäyttämisestä totta! Pelasta Amazon!