Kävin läpi Päästöpäättäjät.fi -palveluun tähän mennessä kertynyttä kansalaispalautetta. Palautettahan voi antaa kansanedustajille heidän kannanottoihinsa (tai niiden puutteeseen) liittyen. Tulen postaamaan näitä kansalaispalautekoosteita blogiin säännöllisen epäsäännöllisesti.

Ohessa tällä kertaa bongaamiani teemoja:

Turve

Kansalaispalautteessa muistutettiin turpeen energiakäyttöä kannattavia kansanedustajia siitä, että turpeen poltto vauhdittaa ilmastonmuutosta.

Nimimerkki "Lapin vaari" kirjoitti mm. seuraavaa Marjo Matikainen-Kallströmin turvekannanottoon:

"Turpeeseen liittyy paljon tunteita ja väärää tietoa"! Marjo hyvä, sinulla vaikuttaa olevan noita molempia. Kyllä maaöljynkin saa väännettyä biopolttoaineeksi, sehän on kasviperäinen aine, kuten turvekin. Siitä huolimatta ne ovat kohtalokkaita ilmaston muutokselle.

Biodiesel

Vaikka biodiesel ei kuulukaan seurattaviin aihealueisiin on se kirvoittanut sivustolla mielipiteitä ja kysymyksiä. Muun muassa TKK:n emeritusprofessori Simo Liukkonen muistuttaa kansanedustajia, että tavoite hiilidioksidin vähentämiseksi ei yksinkertaisesti voi onnistua biodieselillä. Heidi Hautalalta ja Matti Vanhaselta puolestaan kyseltiin kantaa Neste Oilin kiisteltyyn palmuöljypohjaiseen biodieseliin. Taustaksi sanottakoon, että valtio omistaa puolet Neste Oilin osakkeista ja Hautala puolestaan on Neste Oilin hallintoneuvoston puheenjohtaja.

Ydinvoima

Ydinvoimasta kyseli muutama kansalainen. Tuulikki Ukkolan ydinvoimamyönteinen kanta sai nimimerkki ”K.A”:n pohtimaan Kokoomuksen ydinvoimamyönteisyyttä:

Koska kokoomus mielellään nojaa statistiikkaan ydinvoimakannoissaan, pyydän teitä selvittämään statistiikan ydinvoimajätteen loppusijoituspaikoista. Kokoomuksen lyhytnäköinen tulevaisuudenvisio paitsi ahdistaa, tekee myös äärettömän surulliseksi.

Muuta mielenkiintoista:

Nimimerkki ”Vai kiinnostaako?” kiinnitti huomiota RKP:n edustajien hiljaisuuteen seurattavissa kysymyksissä:

Ei näytä kansanedustajaa Wallinia tai oikein ketään RKP:ssä kiinnostaa ympäristöasiat?

Sana Päästöpäättäjät.fi -kansalaispalautteessa on vapaa, joten sinne vain kommentoimaan ja kyselemään! Moderoinnissa poistetaan törkeydet, mutta muuten emme puutu kommenttien sisältöön.

Virpi Oinonen