Yyhyhyyh. YngfffAAARGH!

Tiedättehän sellaisen äärettömän turhautumisen tunteen, jolloin läimäytätte hämmästyksestä kämmenet kasvoille, päästätte huudahduksen ja teidän tekee mieli alkaa karjua ja hakata näppäimistöllä näyttöä tuusan nuuskaksi? Tuollaisia tuntemuksia tulee välillä kun lukee uutisia ympäristöasioista ja ilmastopolitiikasta.

Suuri joukko tutkijoita on kokoontunut Kööpenhaminaan päivittämään ilmastonmuutosta koskevaa tietoa, ja hirveältä kuulostaa. Merenpinnat uhkaavat nousta tällä vuosisadalla reilusti yli puoli metriä, Amazonasin sademetsät taas tuhoutua suurimmaksi osin ja arktiset alueet alkaa luovuttaa suuria määriä kasvihuonekaasuja. Sitten jotkut heput, kuten Puolan pääministeri Donald Tusk, älisevät kuinka sitovat päästövähennystavoitteet ja niiden rahoittaminen ovat ikäviä. EU:n maaliskuun huippukokouksessa eri maiden päättäjät kokoontuvat jälleen keskustelemaan mm. ilmastonmuutoksen hillitsemisen rahoituksesta, valmistautuen kansainvälisiin ilmastoneuvotteluihin Kööpenhaminassa loppuvuodesta. Donald Tusk haraa kuitenkin rahoitusta vastaan ja siten haraa koko EU:n kantaa vastaan vaikeuttaen näin edelleen Kööpenhaminan ilmastoneuvotteluihin valmistautumista.

Kun uutiset pukkaavat ulosteita tuulettimeen (anteeksi anglismini) ilmastonmuutoksen suhteen niin en voi mitenkään käsittää miten politiikassa joku pystyy toimimaan tuolla tavalla. No, onneksi Internet avaa mahdollisuuksia, ja nettisivujemme kautta voikin vedota Donald Tuskiin, jotta hänestäkin saataisiin pilkahtamaan esiin intoa pelastaa maailmaa! Hop!

Nyt minun pitää hengittää.

Topias Salonen