Seksuaalinen häirintä ja metsien suojelu C
Kuvan henkilö ei liity juttuun. Kuvaa on lisäksi sensuroitu.

Metsäalalla törmää aika paljon "vanhanaikaisiin" miehiin, vaikka nykyään vähemmän. Joillekin suomalaisen metsäpolitiikan ikikonsensukseen ja hys-hys -menoon tottuneille tuntuu ilmeisesti olevan mahdotonta hyväksyä, että joku kehtaa pitää suomalaista metsäteollisuutta tavalla tai toisella epätäydellisenä ja vielä sanoa sen ääneen. Vielä vaikeampaa tällainen kritiikki tuntuu joskus olevan, jos sen sanoo nuori nainen, joka ei tietenkään voi tietää mistään mitään.

Ollessani ensimmäisessä Etelä-Suomen metsien suojelua suunnitelleessa Metso-työryhmässä 2000-2002 MTK:n edustaja Timo Nyrhinen ja Metsäteollisuus ry:n edustaja Hannu Valtanen totesivat minulle naureskellen, että "pitäisi varmaan pistää tuo Sini raskaaksi, niin pääsisi oikeisiin nuorten naisten hommiin". En tiedä minkälaisia juttuja eduskunnassa on lausuttu, mutta jos sielläkin edellisen kaltaista kommenttia pidetään huumorina, jolle naistenkin pitää pystyä nauramaan, niin en ihmettele, että jotkut kokevat työilmapiirin ahdistavaksi.

Kumma kyllä eduskunnan ahdistelukohun yhteydessä esille nostetut mieskansanedustajat olivat kaikki minulle jotekin tuttuja... Ei epäasiallisen käytöksen takia, vaan siksi, että juuri heidän "ryhmältään" olen lukenut ja kuullut monta kertaa aivan erityisen jyrkkiä, suorastaan suojelufobisia, kannanottoja metsiensuojelua vastaan... Hassua.

-Sini Harkki