Parasta sosiaalisessa mediassa on se, että riippumatta siitä miten paljon rahaa yritykset käyttävät, ne eivät ikinä pysty pääsemään sosiaalisessa mediassa niskan päälle. Yritykset eivät pysty kontrolloimaan rahalla sitä, millaisia viestejä sosiaalisessa mediassa leviää. Siitä nimittäin päättävät sosiaalisen median käyttäjät, kuten sinä ja minä.

Öljy-yhtiö Shell käyttää valtavat summat rahaa markkinointiin ympäri maailmaa. Shell väittää myös, että sillä on 1,5 miljoonaa tykkääjää Facebookissa. Viisaammat internet-osaajat ovat kuitenkin arvelleet, että suurin osa näistä tykkäyksistä on roboteilla luotuja.

Tällä viikolla Shell pyysi tykkääjiään täydentämään lauseen "Käytän Shellin polttoaineitta pyörittämään..." ("I use Shell fuel to power my...") Epäilemme, että yrityksen vastaajana on "sosiaalisen median robotti", joten teemme testin.

Tällä viikolla olemme oppineet muutamia seikkoja Shellistä ja sen toiminnasta ja nyt toivommekin Shellin vastaavan kysymyksiimme, jotka liittyvät näihin uusiin ”paljastuksiin”. Mahtavaa on se, että voimme kysyä näitä kysymyksiä tänään Shellin Facebook-sivuilla!

Shellin Arktinen porausalus ”Noble Discoverer”, joka sattuu olemaan 46 vuotta vanha ”purkki” ajautui rantaan Alaskassa, koska aluksen miehistö menetti sen hallinnan tyynellä merellä. Kysymyksemme kuuluukin:

1.Do you honestly think that a drillship that runs aground in a "stiff breeze" when supposedly at anchor is safe to drill in the extremely challenging Arctic conditions?

(Suomeksi: Uskotteko vilpittömästi, että porausalus, joka irtoaa ankkurista ja ajaa matalikkoon “kovahkossa tuulenvireessä” on turvallinen öljyporauskäytössä äärimmäisen ankarissa olosuhteissa Arktiksella?)

Tällä viikolla Shellin Meksikon johtaja myönsi, että Arktiksella poraaminen on todella vaikeaa (johtaja itse asiassa sanoi, että kuuhun meneminen on helpompaa, kuin öljyn poraaminen Arktiksella!).Tästä huolimatta Shell haluaa käyttää porauksessa 46-vuotista alusta, joka tämän viikkoisen matalikkoon ajautumisen lisäksi on joutunut jonkin aikaa sitten vastaavan kaltaiseen onnettomuuteen Uudessa Seelannissa.

2. You say that it’s “easier to get to the moon than to drill in the Arctic.” Are you aware that your so-called “state-of-the-art” drillship was built around the time Neil Armstrong was just startiung astronaut school?

(Suomeksi: Myönnätte, että “kuuhun meneminen on helpompaa kuin öljyn poraaminen Arktiksella”. Oletteko tietoisia, että niin sanottu ”ajanmukainen” porausaluksenne on rakennettu samoihin aikoihin, jolloin Neil Armstrong aloitti astronauttikoulussa?)

Voit käyttää ylläolevia kysymyksiä leikkaa-liimaa-tekniikalla ja kysyä niistä joko toisen tai molemmat Shellin facebook-sivustolla. Me seuraamme tarkasti milloin kysymyksiin ryhdytään vastaamaan  ja - ennen kaikkea – onko sivuston miehittäneet oikeat ihmiset vai vain robotit.