Julkinen paine sai yritysjätti Procter&Gamblen sitoutumaan metsäystävälliseen toimintatapaan. Kulutustavaraa myyvän amerikkalaisyrityksen tunnettuja tuotemerkkejä ovat mm. Head&Shoulders, Wella ja Pantene -hiustenhoitotuotteet. Tänä keväänä Greenpeacen vapaaehtoiset ovat paljastaneet palmuöljyä sisältävän Head&Shoulders-sampoon salaisuudet ostoksilla kävijöille kaduilla ja supermarketeissa ympäri maailmaa. 

Toiminta sai alkunsa helmikuisesta tutkimusraportistamme, jossa julkaisimme P&G:n vakavat rikkeet. Tämä järkyttävä video kertoo lyhyesti millainen yhteys hiustenpesulla on sademetsän tuhoutumiseen: 

 

Vaadimme metsätuhon lopettamista puhumalla yhtiön johdolle ja työntekijöille sähköpostitse, puhelimitse ja henkilökohtaisesti niin Espoossa kuin pääkonttorilla Cincinnatissa seinää pitkin. Palkitsimme P&G:n vastuullisuusjohtajan yleisötilaisuudessa kultaisella kirveellä. Mittavimman vyörytyksen saitte aikaan te 400 000 ihmistä, jotka lähetitte mielipiteenne yritykselle verkossa. Kiitos allekirjoituksistanne! 

Nyt P&G pyrkii jäljittämään käyttämänsä palmuöljyn ja sen johdannaisten alkuperän. Yritys lupaa lopettaa metsätuhon vuoteen 2020 mennessä. Olemme tyytyväisiä edistysaskeleeseen, mutta tiedämme ettei sademetsillä eikä viimeisillä sumatrantiikereillä ole kuutta vuotta aikaa odotella. Teemme työtä vauhdittaaksemme lupausten toteutumista.

Näyttää siltä että olemme liikuttamassa palmuöljyä tuottavan ja ostavan teollisuuden toimintatapaa metsäystävällisemmäksi. Kampanjointimme myötä käyttäytymistään ovat muuttaneet niin tiedostavat kuluttajat, palmuöljyn tuottajat Wilmar ja GAR, ja tänä keväänä myös palmuöljyn ostajat Colgate-Palmolive, L'oreal, Kellogg's ja pohjoismaiden suurin ruokayhtiö Orkla Foods. 

Kun tuet toimintaamme metsien puolesta allekirjoituksellasi tai tekemällä lahjoituksen, saamme useampia yrityksiä vastuuseen toimistaan. Kiitos avustasi!