Tiesitkö, että


Jos tiesit, niin onneksi olkoon. Useimmat suomalaiset eivät tiedä, sillä Suomen media ei käsitellyt yhtäkään näistä uutisista. Miksiköhän?

En aio tarjota selitykseksi salaliittoja. Uskon, että jos joku sikariportaan setä alkaisi nykymaailmassa jakaa toimittajille määräyksiä, että tästä asiasta ei sitten tavalliselle lehdenkuluttajalle kerrota, niin otsikko vain kasvaisi. Tässä minun veikkauksiani:

1) Ydinvoimaan on suhtauduttu niin fanaattisesti puolin ja toisin, että siitä ei voi uutisoida negatiivisia asioita leimautumatta vastustajaksi. Kun ydinvoima kerran on välttämätöntä, niin mitä väliä sillä on, mitä ongelmia siihen liittyy? Vaikka ydinvoima olisi miten vaarallista ja riskialtista, niin se on kuitenkin paras vaihtoehto. Case closed.

x) Ydinvoima on ulospääsy moraalisesta umpikujasta, jossa joudutaan toteamaan että ilmastonmuutoksen torjuminen edellyttää satsauksia, jotka maksavat rahaa ja lisäksi jopa muutoksia elämäntavoissa. Sen myöntäminen, että ydinvoimaan liittyy ympäristön pilaantumista ja maailmanlaajuisen katastrofin riski siinä missä fossiilisiin polttoaineisiinkin, tekisi elämästä liian vaikeaa.

2) Listaamani uutiset ovat kiinnostavia vain tällaisen elämästä vieraantuneen energia-aktivistin mielestä.

Veikkauksia otetaan vastaan huomisen Tsernobylin onnettomuuden vuosipäivän iltaan asti.