“Luonnon monimuotoisuus otetaan korostetusti huomioon” - Metsähallitus osaa!

Metsien suojelu nykypäivän Suomessa on Kafkan ja Orwellin käsikirjoittamaa. Vai mitä olette mieltä siitä, että valtion liikelaitos Metsähallitus avohakkaa parhaillaan Puolangan Liperinsuolla kolmen monitoimikoneen voimin vasta perustamaansa ympäristöarvometsää.

Laitos kertoo eri puolille Suomea perustamissaan ympäristöarvometsissä ottavansa luonnon monimuotoisuuden "korostetusti huomioon". Ja että "Alueiden hoidossa otetaan korostetusti huomioon myös maisema, kulttuuriarvot sekä virkistyskäyttöä ja luontomatkailua edistävien luonnonpiirteiden säilyminen.".

Kuvia tästä korostetusti huomioonottamisesta löytyy Flickr-sivuiltamme. Kannattaa käydä katsomassa miten metsien ympäristö- ja maisema-arvoja nykyään suojellaan.

Luonnonsuojelujärjestöt ovat vedonneet Liperinsuon säästämisen puolesta mm. siksi, että helmikuun lopulla hallitus päättää Etelä-Suomen metsien suojelun aikataulusta ja toimenpiteistä. Metsähallituksellekin on tulossa suojeluvelvotteita - ja siksi laitos pitääkin nyt kiirettä tuhotakseen arvokkaita alueita pois tieltä.

Matti Liimatainen