Greenpeacen aktivistit haluavat estää sademetsälle tuhoisin menetelmin valmistetun takkiraudan pääsyn Yhdysvaltojen autotehtaisiin.

Aktivistit ovat pidätelleet jo seitsemän päivää Clipper Hope -rahtialusta pääsemästä São Luis do Maranhãon satamaan. Niin kauan kuin aktivistit ovat lukittautuneena  aluksen ankkuriketjuun, laiva ei pääse noutamaan takkirautalastiaan.

Aktivisti Clipper Hopen ankkuriketjussa

Greenpeace on kerännyt kaksi vuotta todistusaineistoa takkiraudan valmistuksesta. Siihen kuluu valtavia määriä hiiltä, jota saadaan kaatamalla ja polttamalla sademetsän puita. Puut tulevat usein laittomilta hakkuilta, jopa suojelluilta alkuperäiskansojen alueilta.

Valmistus ei ole tuhoisaa ainoastaan metsän kannalta. Myös työntekijöiden olot ovat kurjat, ja niitä kuvaillaan jopa nykyajan orjuutena. Työläiset houkutellaan polttamaan hiiltä lupauksilla suurista palkoista, mutta he voivat joutua velkavankeuteen kalliiden majoitus- ja ruokakulujen vuoksi. Hiilipöly ja palokaasut puolestaan uhkaavat työntekijöiden terveyttä.

Takkirautaa viedään Brasiliasta muun muassa Yhdysvaltoihin, jossa se päätyy autoteollisuuden raaka-aineeksi, esimerkiksi Fordin, General Motorsin, BMW:n ja Mercedeksen autoihin.

Amazonin protesti on vajaan vuoden ikäisen Rainbow Warriorin tulikaste. Greenpeacen uusin purjealus on toiminut kumiveneiden emoaluksena, sen tiloissa on rakennettu ja maalattu banderolleja sekä tiedotettu tapahtumien kulusta.

Rainbow Warrior on toiminut myös paikallisten yhteisöjen kokouspaikkana ja avoimien ovien päivinä ihmiset ovat voineet nousta tutustumaan laivaan ja kuulemaan Amazonin suojelemisesta.