Tässäpä taas Topias! Terävämuistisimmat muistanevatkin, että kesällä blogitin feissarin päiväkirjaan. Nyt olenkin siirtynyt toviksi energiakampanja-avustajaksi, joten pääsen taas availemaan sanaista arkkuani, tällä kertaa enemmän energia-asioista.

Niin, niistä energia-asioista. Toistuvasti ovat tuulivoimaan skeptisesti suhtautuneet piehtaroineet siinä väitteessä, ettei Suomessa tuule silloin kuin sähköä eniten tarvitaan - talvella. Tämän väitteen voi nyt heittää helmikuisen tuulen vietäväksi, sillä Ilmatieteen laitoksen tuuliatlas-väliraportti tietää kertoa meille, että Suomessa tosiaan tuulee myös talvella!

Ydinvoimaan mieltynyt hallitus visioi tuulisähkön tuotannon nostamista 2000 megawattiin vuoteen 2020 mennessä siinä missä tuulivoimateollisuus valmistelee tuulisähkön tuotannon nostamista 5000 megawatin paikkeille. Ottaen huomioon tuuliatlaksen väliraportin ja tuulivoimateollisuuden valmistelut, olisi hallituksen vähitellen aika arvioida uudestaan kunnianhimoisemmin tuulivoiman mahdollisuudet. Ilmastonmuutosta torjuttaessa ei ole syytä olla vaatimaton.

Topias Salonen